INFORÁDIÓ
2021. április 18. vasárnap
Andrea, Ilma

nyugdíj

magyar államkincstár

átutalás

Banális hiba miatt csúszhat a nyugdíjak átutalása

Banális hiba miatt csúszhat a nyugdíjak átutalása

Infostart

Rossz értéknappal küldte el a nyugdíjasok pénzét a Magyar Államkincstár.

Péntek reggel kellett volna megérkeznie a januári nyugdíjnak a nyugdíjasok számlájára, ám ez elmaradt. A problémáról a Bankközi Klíring Rendszert működtető Giro Zrt. és a számlavezető bankok nagy része is azt írta közleményében, hogy a hiba nem az ő rendszerükben van. A Magyar Államkincstár (MÁK) közleménye szerint "nincs fennakadás a nyugdíjak kifizetésében. A bankszámlákra érkező nyugdíjak jóváírása technikai okok miatt napközbeni jóváírással történik meg. A bankszámlára érkező nyugdíjakat tehát az érintettek a mai nap folyamán megkapják."

A Portfolio piaci forrásból úgy értesült:

a MÁK véletlenül rossz értéknappal küldte be a tranzakciókat a GIRO éjszakai rendszerébe, ezért nem érkeztek meg reggel a nyugdíjak.

A MÁK nem erősítette meg, de nem is cáfolta értesülésüket. A gazdasági portál szerint nagy erőkkel dolgoznak azon, hogy a tranzakciók éjszakáról átkerüljenek a nem állami átutalásoknak fenntartott napközbeni rendszerre. A feltételezések szerint az zavart be, hogy a szokásos kifizetési nap, 12-e, ezúttal hétvégére esik, és vélhetően ezzel az éréknappal indíthatták el a tranzakciót.

Az államkincstár közlése szerint a nyugdíjak készpénzben történő házhoz kézbesítése a fenti problémától független, az a megszokott rendben történik. A MÁK január 14-én indítja a kifizetést, így a posta - az eddig is megszokott rend szerint – január 16-án el is kezdi a nyugdíjak kézbesítését.

Nyitókép: Pixabay.com
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018