INFORÁDIÓ 
2020. október 28. szerda
Simon, Szimonetta

nyugdíj

varga mihály

utalás

Varga Mihály pénzügyminiszter beszédet mond az Ikarus Járműtechnika Kft. beruházásátadó ünnepségén Székesfehérváron 2018. szeptember 6-án. A Nagyvállalati Beruházási Támogatás keretében több mint 400 millió forintos kormányzati támogatással, összesen 1,15 milliárd forintból valósult meg az IKARUS Járműtechnika Kft. kapacitásbővítő beruházása Székesfehérváron.

Varga Mihály is kivizsgálja a nyugdíjmizériát

Infostart

A pénzügyminiszter feltárja a nyugdíjutalási problémák okait.

"A legutóbbi alkalommal, 2019. január 11-én a nyugdíjban és nyugdíjszerű ellátásban részesülő ügyfelek bankszámlákra érkező nyugdíjainak elutalása során technikai hiba lépett fel, amelyet napközben sikerült elhárítani" - válaszolta Varga Mihály pénzügyminiszter Mesterházy Attila szocialista parlamenti képviselő írásbeli kérdésére.

A tárcavezető közölte: az utalások a Giro Zrt. rendszerének igénybevételével történnek, a Giro tájékoztatása szerint pedig az érintettek január 11-i értéknappal a nyugdíjakat megkapták.

Varga Mihály jelezte azt is, hogy az utalások fokozottabb biztonsága érdekében az eljárás során keletkezett technikai problémák okainak feltárására vizsgálatot indít, és ennek eredményéről később fog tájékoztatást adni.

Péntek reggel félredátumozás miatt nem érkeztek meg a nyugdíjak a számlákra, mivel lapinformáció szerint a Magyar Államkincstár véletlenül rossz értéknappal küldte be a tranzakciókat a Giro éjszakai rendszerébe. Az államkincstár nem sokkal később közölte: a jóváírás a bankoknál technikai okok miatt napközben történik meg, és így a többség péntek estére megkapta a nyugdíjakat.

Nyitókép: Bodnár Boglárka
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018