eur:
395.36
usd:
366.39
bux:
65488.85
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Varga Mihály pénzügyminiszter beszédet mond az Ikarus Járműtechnika Kft. beruházásátadó ünnepségén Székesfehérváron 2018. szeptember 6-án. A Nagyvállalati Beruházási Támogatás keretében több mint 400 millió forintos kormányzati támogatással, összesen 1,15 milliárd forintból valósult meg az IKARUS Járműtechnika Kft. kapacitásbővítő beruházása Székesfehérváron.
Nyitókép: Bodnár Boglárka

Varga Mihály is kivizsgálja a nyugdíjmizériát

A pénzügyminiszter feltárja a nyugdíjutalási problémák okait.

"A legutóbbi alkalommal, 2019. január 11-én a nyugdíjban és nyugdíjszerű ellátásban részesülő ügyfelek bankszámlákra érkező nyugdíjainak elutalása során technikai hiba lépett fel, amelyet napközben sikerült elhárítani" - válaszolta Varga Mihály pénzügyminiszter Mesterházy Attila szocialista parlamenti képviselő írásbeli kérdésére.

A tárcavezető közölte: az utalások a Giro Zrt. rendszerének igénybevételével történnek, a Giro tájékoztatása szerint pedig az érintettek január 11-i értéknappal a nyugdíjakat megkapták.

Varga Mihály jelezte azt is, hogy az utalások fokozottabb biztonsága érdekében az eljárás során keletkezett technikai problémák okainak feltárására vizsgálatot indít, és ennek eredményéről később fog tájékoztatást adni.

Péntek reggel félredátumozás miatt nem érkeztek meg a nyugdíjak a számlákra, mivel lapinformáció szerint a Magyar Államkincstár véletlenül rossz értéknappal küldte be a tranzakciókat a Giro éjszakai rendszerébe. Az államkincstár nem sokkal később közölte: a jóváírás a bankoknál technikai okok miatt napközben történik meg, és így a többség péntek estére megkapta a nyugdíjakat.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×