INFORÁDIÓ
2021. április 18. vasárnap
Andrea, Ilma

nyugdíj

magyar államkincstár

otp bank

Késés a nyugdíjaknál - kiderült, mikor fizetnek

Késés a nyugdíjaknál - kiderült, mikor fizetnek

Infostart

A járandóságok karácsony előtt korábban érkeztek, ezért mostanra már nagyon várták a nyugdíjat az érintettek, ám az a mai kifizetési napon reggel nem érkezett meg. Több bank és a MÁK is közleményt adott ki.

A nyugdíjak átutalásának időpontja minden hónap 12-e, ami most szombatra esne, ezért a kifizetés napja a hétvégét megelőző munkanap, vagyis a mai. Sokan jelezték azonban, hogy nem kapták meg a juttatást, ráadásul több bank ügyfelei is érintettek.

Az OTP Bank honlapján péntek délelőtt közlemény jelent meg, amely szerint "a 2019. január 11-én esedékes nyugdíjak átutalása várhatóan csak 2019. január 14-én hétfőn történik majd meg. A nyugdíjak utalása a bank rendszerétől független ok miatt csúszik".

A CIB pedig azt közölte, hogy "A mai napra (2019.01.11.) várt nyugdíjak nem érkeztek meg a Magyar Államkincstártól. Ennek pontos okáról, illetve a folyósítás várható időpontjáról az Államkincstár ügyfélszolgálata tud tájékoztatást nyújtani."

A Magyar Államkincstár végül azt írta, hogy

"a bankszámlákra érkező nyugdíjakat a nap folyamán megkapják az érintettek. Nincs fennakadás a kifizetésben, a jóváírás a bankoknál technikai okok miatt napközben történik meg.

A postai kifizetések 2019. január 14-én indulnak el". Ezt később pontosították, hogy a postának az átutalás kezdődik 14-én, és a nyugdíjakat a posta 16-án kezdi kézbesíteni.

Decemberben karácsony miatt előrehozták az utalást, ezért 40 napja kapták meg a pénzüket az idősek. Mintegy egymillió nyugdíjast érinthet az elmaradt utalás.

Mindezek után a Giro Zrt. arról tájékoztatott, hogy az államkincstárral együttműködve intézkednek a januárban esedékes nyugdíjkifizetések jogszabály szerinti - azaz pénteken történő - kifizetéséről. A Giro Zrt. közölte: az általa üzemeltetett, a nyugdíjak elszámolását is végző bankközi klíring rendszer hibamentesen működik, a beküldött tranzakciók feldolgozásában nem volt és jelenleg sincs fennakadás.

Nyitókép: Pixabay
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018