eur:
393.86
usd:
368.27
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György
Nyitókép: Pixabay

Államkincstár: "jogszabály szerint" utalták a nyugdíjakat

Megerősítették, hogy mindenkinek elutalták a járandóságát, aki bankszámlára kapja. Azt azonban továbbra sem közölték, mi okozta a gondot pénteken.

A Magyar Államkincstár pénteken elutalta a bankszámlákra érkező nyugdíjakat - közölte a szervezet szombaton az MTI-vel.

A közlemény szerint

a GIRO Zrt. a Magyar Államkincstárral együttműködve intézkedett a 2019. január hónapban esedékes nyugdíjkifizetések jogszabály szerinti utalásáról.

A nyugdíjak készpénzben történő kézbesítését a Magyar Posta január 16-án, szerdán kezdi meg - tették hozzá.

Mint tegnap az InfoStart is megírta, többen panaszkodtak, hogy nyugdíjuk nem érkezett meg a szokott módon, a péntek reggeli banknyitáskor. Délelőtt még a pénzintézetek is azt közölték, hogy nem kapták meg az utalásokat, ezért nem írták jóvá a számlákon.

AMagyar Államkincstár és a GIRO akkor is azt közölte, hogy az átutalás rendben történik.

A Portólió úgy értesült, hogy banális hiba, egy dátumelírás miatt nem érkeztek meg reggel a pénzek, csak napközben javították a hibát. Ezt azonban azóta sem erősítették meg, de más magyarázatot sem adott a sokásostól eltérő utalásra az államkincstár.

A közösségi médiában megjelent bejegyzések szerint volt, akinek este kilenckor jelent meg a számláján az összeg, de olyan is, aki még fél tízkor sem kapta meg a pénzt. Ők valószínűleg a hétfői banknyitáskor juthatnak hozzá nyugdíjukhoz.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×