eur:
395.13
usd:
371.12
bux:
65254.29
2024. április 19. péntek Emma

Akár egymilliónál többen is válthattak biztosítót

Várhatóan eléri az egymilliót a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítást váltók száma az év végi kampányban - mondta az InfoRádióban a Netrisk.hu igazgatója. Haraszti Zsolt kiemelte: az autósok az idén összesen 14-15 milliárd forintot takaríthatnak meg biztosítójuk lecserélésével vagy szerződésük újrakötésével. Egy-egy autós átlagosan 14 ezer 400 forintot takarított meg az idén a váltással - tette hozzá.

Novemberben 530 ezren váltottak kötelező gépjármű-felelősségbiztosítást az interneten keresztül a Netrisk.hu összesítése szerint - mondta Haraszti Zsolt igazgató. Kifejtette: a biztosítók saját oldalain 30 ezren, független on-line alkuszokon keresztül pedig mintegy 500 ezren szerződtek újra. Vagyis a döntő többség a biztosítók ajánlatait összehasonlítva választott új szolgáltatót magának.

Arról, hogy hányan váltanak idén a hagyományos csatornákon keresztül, még nincsenek megbízható adatok, ám az internet piaci részesedése még abban az esetben is meghaladja az 50 százalékot, ha a legoptimistább várakozások igazolódnak, és az országosan átszerződők száma eléri az egymilliót december végéig - közölte a Netrisk.hu igazgatója.

Haraszti Zsolt szólt arról is, hogy a novemberi statisztika szerint az elveszített ügyfeleket is figyelembe véve a biztosítók között az Uniqa teljesített a legjobban, a társaság összesen csaknem 30 ezerrel növelte ügyfélállományát. Jól zárta a novembert a Genertel és az Aegon is. A novemberi kampány legnagyobb vesztese a Groupama és a Wabard. Előbbi ügyfélállománya 21 ezerrel, utóbbié 26 ezerrel csökkent a Netrisk.hu adatai alapján.

A legtöbb új ügyfelet, 71 ezret a piacvezető Allianz szerezte, igaz, 88 ezret el is veszített novemberben. Az újrakötésekben a Groupama számai szintén kirívóak: az új szerződések 73 százalékát meglévő ügyfelek kötötték. Az Allianznál is magas, 58 százalék a régi-új ügyfelek aránya. E két biztosítót kivéve egyetlen más társaságnál sem közelíti meg az újrakötések aránya az ötven százalékot.

Haraszti Zsolt kiemelte: az autósok az idén összesen 14-15 milliárd forintot takaríthatnak meg biztosítójuk lecserélésével vagy szerződésük újrakötésével, egy-egy autós pedig átlagosan 14 ezer 400 forintot takarított meg az idén a váltással.

Hanganyag: Panulin Ildikó

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×