eur:
396.71
usd:
354.34
bux:
74754.49
2024. szeptember 27. péntek Adalbert

Kinek segítenek az adóváltozások?

Az egységesítést és az egyszerűsítést szolgálják az adórendszerben tervezett változtatások - mondta a pénzügyminiszter. A Fidesz ugyanakkor úgy vélte: nem segítik a versenyképességet a kormányzati lépések.

A pénzügyminiszter a Versenyképességi Tanács ülése után hangsúlyozta: nem cél az adótömeg növelése, és ez összhangban van a konvergenciaprogrammal.

Veres János hozzátette: a végleges adójavaslatok kidolgozásánál a gazdasági szereplők javaslatait is figyelembe veszik.

Az ülésen a gazdasági és közlekedési miniszter arról beszélt, hogy a kormány jelentős mértékben csökkentette a magyarországi vállalkozások adminisztrációs terheit, de szerinte még több száz milliárd forintot lehetne megtakarítani.

Kóka János hangsúlyozta: egyszerűbbé és olcsóbbá vált a vállalkozások indítása, 2008-tól pedig már akár egy óra alatt lehet majd céget regisztráltatni.

A Fidesz szerint nem segítik a versenyképességet a kormányzati lépések. Szíjjártó Péter, az ellenzéki párt szóvivője azt mondta: a tervezett intézkedések veszélyeztetik a kis- és közepes vállalkozások működését.

Címlapról ajánljuk
Hetvenedik születésnapja alkalmából „megbocsátott” Angela Merkelnek Friedrich Merz

Hetvenedik születésnapja alkalmából „megbocsátott” Angela Merkelnek Friedrich Merz

Egy virágcsokorral igyekezett bizonyítani Friedrich Merz, hogy már nem neheztel Angale Merkelre. A korábbi, tizenhat évig regnáló kancellárt ugyanis a CDU jelenlegi elnöke, egyben kancellárjelöltje köszöntötte 70. születésnapja alkalmából. Igaz, a CDU székházában tartott ünnepség kissé megkésett, mivel az ünnepelt július 17-én töltötte be a kerek életévet.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.27. péntek, 18:00
Steinbach József
a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×