eur:
396.71
usd:
354.34
bux:
74754.49
2024. szeptember 27. péntek Adalbert

A Rolling Stones mindent vitt

A Forbes amerikai üzleti magazin összeállítása szerint a nyáron Budapesten is megfordult Rolling Stones kereste a legtöbbet 2006-ban a zenei életben. A brit veteránok 88 millió dollárt (15,7 milliárd forintot) muzsikáltak össze.

Újfent bizonyította a Rolling Stones, hogy nem csak zenekarként, de üzleti vállalkozásként is kitűnően működik. A veterán brit rockerek ugyanis nem kevesebb, mint 88 millió dollárt (15,7 milliárd forintot) kerestek tavaly, ezzel mindenkit megelőztek a zenei életben.

A bevételek nem kis mértékben a zenekar nemrég véget ért, kétéves Bigger Bang turnéja sikerének köszönhetőek, a koncertsorozat összes bevétele a Forbes gazdasági magazin szerint elérte a 437 millió dollárt (78,2 milliárd forintot).

A Stones mögött a második helyen a rapper Jay-Z végzett, szintén nem kevésnek mondható 83 millió dollárral (14,8 milliárd forinttal), bár igaz, hogy neki alighanem sokat segített Def Jam című lemezkiadó cége is e bevétel elérésében.


A lassan ötvenedik éve felé közelítő Madonna állhat a képzeletbeli dobogó legalsó fokára, szerénynek azért semmiképpen sem nevezhető 72 millió dolláros (12.9 milliárd forintos) keresetével.


A listát összeállító Forbes magazin szerint egyáltalán nem meglepő, hogy az idősebb generációt képviselő zenészek végeztek az élen. "Az igazán komoly bevétel a turnézásból származik. Senki sem tud akkora tömegeket és pénzeket megmozgatni, mint a régi, megállapodott zenészek" - áll a lap elemzésében.

A magas jegyárak is segítettek egyes művészeknek bevételeik növelésében. Madonna 2006-os észak-amerikai koncertkörútján például egy jegy átlagosan 180 dollárba (32200 forintba) került.

Ráadásul több olyan zenész is akad, aki nem csak lemezeladásainak és turnébevételeinek köszönhetően került fel a listára. "Védjeggyé vált nevüket más termékek eladásánál is felhasználják. Ez az olyan egyszerű dolgoktól, mint a csengőhangok értékesítése egészen a rendkívül jól jövedelmező szponzorációs megállapodásokig terjedhet" - írja a Forbes.

{{keretes_cim}}

1. The Rolling Stones - 88 millió dollár
2. Jay-Z - 83 millió dollár
3. Madonna - 72 millió dollár
4. Bon Jovi - 67 millió dollár
5. Sir Elton John - 53 millió dollár
6. Celine Dion - 45 millió dollár
7. Tim McGraw - 37 millió dollár
8. 50 Cent - 33 millió dollár
9. U2 - 30 millió dollár
10. P. Diddy - 23 millió dollár

Címlapról ajánljuk
Hetvenedik születésnapja alkalmából „megbocsátott” Angela Merkelnek Friedrich Merz

Hetvenedik születésnapja alkalmából „megbocsátott” Angela Merkelnek Friedrich Merz

Egy virágcsokorral igyekezett bizonyítani Friedrich Merz, hogy már nem neheztel Angale Merkelre. A korábbi, tizenhat évig regnáló kancellárt ugyanis a CDU jelenlegi elnöke, egyben kancellárjelöltje köszöntötte 70. születésnapja alkalmából. Igaz, a CDU székházában tartott ünnepség kissé megkésett, mivel az ünnepelt július 17-én töltötte be a kerek életévet.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.27. péntek, 18:00
Steinbach József
a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×