eur:
390.85
usd:
366.38
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
Nyitókép: Unsplash.com

Óriás sáskát fogtak az öreghegyi szőlőben

9 centiméter nagyságú sáskát talált egy fehérvári hölgy, Simon Erika a fehérvári Öreghegyen, az egyik szőlőtőkén a napokban.

A feol.hu nem találgatott a fotón is megmutatott álltatról, hanem Both Zoltán vadállatbefogót keresték meg. Az biztos, hogy nem egyiptomi sáskáról van szó – jelentette ki a lapnak a szakértő.

Úgy vélte, hogy egy

marokkói sáskát találhatott a hölgy,

amiről fontos tudni, hogy egyáltalán nem jelent veszélyt. Nem kell attól tartani, hogy sáskainvázió lesz, ahhoz több millió egyedre lenne szükség. Ami pedig a mértét illeti, az teljesen átlagos, ennél még jóval nagyobb sáskák is előfordulnak a természetben.

Most még kedvező az idő számukra, jól elvannak, de a hideg idővel valószínűleg csökken a számuk, ha nem tudnak behúzódni valahova – mondta, hozzátéve, hogy nem a sáskáktól kellene tartaniuk az embereknek.

Sokkal inkább nagyobb veszélyt rejtenek magukban a nyaralásból véletlenül hazahozott skorpiók, ilyen esethez idén többször is riasztottak, illetve a tigrisszúnyogok (mi is lecsaptunk egyet). Mivel ezek itthon nem őshonosak az orvosok sincsenek felkészülve az esetleges tünetek kezelésére, hiszen egy ’egyszerű’ csípésre beadott gyógyszer esetükben lehet, hogy nem hatásos.

(Címlapkéünk illusztráció.)

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×