eur:
394.06
usd:
365.71
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
A cseszneki vár látképe a behavazott Bakonyban 2019. január 8-án.
Nyitókép: A cseszneki vár látképe a behavazott Bakonyban január 8-án. MTI/Máthé Zoltán

Marad a havazás, aztán ónos eső vagy viharos szél jön

Csütörtök délig az ország egyes részein havazás lesz, máshol ónos eső várható. Csütörtök délutántól viharos szélre lehet számítani. A közlekedők szerdán is találkozhatnak havas vagy jeges útszakaszokkal. A főváros budai oldalán sok a havas útszakasz, de a BKK járatai mindenhol közlekednek.

Az ország keleti, északkeleti részén szerda délelőtt még változó intenzitással havazott - közölte az Útinform. Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében havazik, illetve szállingózik a hó. Az ország középső részén és nyugaton már csapadékmentes az idő.

A gyorsforgalmi utak burkolata többnyire sónedves, de a keleti régióban az M3-as káli és hajdúnánási szakaszán, valamint az M35-ös autópályán hókásás, latyakos az aszfalt.

A fő- és mellékutakon a nyugati, délnyugati országrész kivételével téliesek az útviszonyok. Havas, latyakos, hókásás, utakon lehet autózni. Győr, Pápa és Harkány térségében helyenként jeges szakaszok is előfordulnak.

A friss hóréteg vastagsága Pest megyében, az Északi-középhegységben, és a délkeleti határ menti megyékben több helyen is eléri az 5-10 cm-t.

A látási viszonyok jók.

Szélcsend van, vagy gyenge a légmozgás.

A hőmérséklet -7 és +3 fok közötti.

Hóhelyzet Budapesten

A havazás miatt folyamatosan dolgoznak a közterület fenntartó munkatársai a főváros útjain - nyilatkozta az InfoRádiónak Horváth László,a Fővárosi Közterület-fenntartó Nonrpofit Zrt. szakreferense. Mint mondta: 80 munkagép és 300 hómunkás dolgozik szerdán nap közben. A BKK fődiszpécserének kérésére Budapest egyes pontjain hajnalban beavatkoztak a közterület-fenntartó munkagépei, így szerda reggel sehol nem volt járatleállás a fővárosban.

Bár szerda reggel voltak fennakadások a havazás miatt, jelenleg zavartalan a közlekedés az ország vasútvonalain - mondta el az InfoRádiónak Kavalecz Imre, MÁVINFORM sajtóügyeletese szerda délelőtt.

A hó két helyen okozott gondokat: Szolnokon és Záhonyban, így az érintett járatok reggel 20-30 percet késtek.

Újabb havazás jön, helyenként ónos eső!

Csütörtök délelőttig elszórtan, nagyobb eséllyel a Dunántúlon, illetve délkeleten, keleten fordulhat elő havazás, hózápor (lepel - 4, 5 cm). Szerdán délen helyenként ónos eső sem zárható ki. Csütörtök késő estétől a délkeleti megyékben kezdődik ismét gyenge intenzitású havazás - olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztetésében.

Csütörtök délutántól az Észak-Dunántúlon és északkeleten időnként viharos közeli (60 km/h) lökések kísérhetik az északi, északkeleti szelet.

Tél, szél, dél, sál, sár

Csütörtök reggelig többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, csupán átmenetileg, főként a középső országrészben szakadozhat fel a felhőzet. Elszórtan várható havazás, kezdetben nyugaton, délen havas eső, eső, néhol ónos eső is lehet - írja a met.hu.

Délen, délkeleten sok lesz a felhő, másutt erősen és közepesen felhős területek és időszakok egyaránt lesznek. Észak-, északkelet kivételével elszórtan valószínű havazás, hózápor.

Szerdán többnyire mérsékelt marad a légmozgás, majd hajnaltól megélénkül, csütörtökön többfelé meg is erősödik az északi, északkeleti szél.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 0 és -8 fok között alakul, a szélcsendes, havas, átmenetileg kevésbé felhős tájakon hidegebb is lehet.

A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön -2 és +2 fok között várható.

Sok helyen 15 centisre hízott a hótakaró

Elsősorban az ország északi és keleti felén folytatódott a havazás szerda éjjel. Többfelé sűrűn, nagy pelyhekben hullott a hó, nem egy helyen 15 centi vastagra hízott a hótakaró, sőt Gyömrőn, Budapest XVII. kerületében és Szokolyán 18 cm-t mértek szerdán az Időkép észlelői.

Intenzíven havazott például Debrecenben is, amint az a város főterén elhelyezett webkamera gyorsított felvételén is látható:

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

Az Európai Bizottság két ügyben is kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen a közbeszerzésre vonatkozó uniós jogszabályok megsértésére hivatkozva még tavaly év végén, amelyek heteken belül új szintre léphetnek. A Portfolio uniós döntéshozóktól úgy értesült, hogy több esetben látnak még kételyeket a magyar közbeszerzési rendszert illetően, így valószínűleg további egyeztetésekre lesz szükség, ezek után májusban felszólítást küldhetnek, hogy ne citálják Magyarországot az Európai Unió Bírósága elé.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×