eur:
395.21
usd:
368.16
bux:
70373.63
2024. június 24. hétfő Iván
Pozsony, 2013. január 18.Hókotró munkagépekkel takarítják a havat a pozsonyi repülőtéren 2013. január 18-án. (MTI/TASR/Michal Svitok)
Nyitókép: MTI/TASR/Michal Svitok

Elítéltek is takarították a havat Pozsonyban

Másodfokúra emelte a hóriasztást Pozsonyban kedd délután a Szlovák Hidrometeorológiai Intézet. Egymást érték a közúti balesetek országszerte, de az időjárás a légi közlekedésben is fennakadásokat okozott.

Megközelítette a 20 centimétert a Pozsonyban kedden lehullott hóréteg vastagsága. A hőmérséklet pedig egész nap nem emelkedett fagypont fölé. A friss hótakaró miatt csúszóssá váltak az utak, ezért nemcsak a csúcsforgalom ideje alatt volt nehézkes a közlekedés a szlovák fővárosban.

Reggel több bekötőúton is nagy dugók alakultak ki a főváros irányában, 30-40 perccel megnőtt a menetidő. Több városi buszjáratot töröltek, ugyanis a hó miatt a járművek képtelenek voltak eljutni egyes helyekre.

A hó eltakarításába az Igazságügyi Palotában elhelyezett elítélteket is bevonták.

A károlyfalui önkormányzat pedig önkéntesek segítségével kezdte el a hóeltakarítást. A munkában nemcsak a közmunkások, hanem az önkormányzati dolgozók is részt vettek. A közúti balesetek, koccanások egymást érték országszerte. A rendőrség több hegyi átjárót is lezárt a kamionforgalom előtt.

A havazás a vasúti tömegközlekedést érintette legkevésbé. Bár a Pozsony-Komárom szakaszon közlekedő vonatjárat jelentős, akár egyórás késéssel közlekedett, az ország többi részén a mozdonyvezetőknek sikerült megbirkózniuk a hóval.

Hóátfúvásokra, havazásra az egész országban, útjegesedésre főként Pozsony, Trencsén, Nyitra és Nagyszombat megyében kell számítani.

A felsorolt régiókban akár 35 centiméter friss hó is hullhat. A rendőrség arra kéri a sofőröket, hogy az átlagosnál is körültekintőbben közlekedjenek.

Az időjárás nem kímélte a légi közlekedést sem: a pozsonyi repülőtérről Budapestre irányították át a Ryanair három járatát: a London-Stansted, a birminghami és a marrákesi repülőterekről érkező gépeket, de a Pozsonyból induló járatok is késéssel szálltak fel a délután folyamán. Szlovákiában az előttünk álló napokban magas fokú felmelegedés nem várható, szerda délutánig elsőfokú hóriasztás van érvényben.

Címlapról ajánljuk
Kásler Miklós: tényleg rákos lesz 2050-re, aki akkor elhagyja a 65-öt

Kásler Miklós: tényleg rákos lesz 2050-re, aki akkor elhagyja a 65-öt

2050-re, akik megérik a 65 évet, valamiféle rákos daganatban fognak szenvedni - hangzott el a Közép- és Kelet-Európai Onkológiai Akadémia konferenciáján. Az InfoRádió Kásler Miklós Széchenyi-díjas onkológus professzort, a Közép- és Kelet-Európai Onkológiai Akadémia elnökét kérdezte több témában.

Sikeres volt Varga Barnabás műtétje

Az MLSZ szerint biztos, hogy szerdán kijöhet a kórházból a csatár.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.25. kedd, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
Megütötték a tech részvényeket az USA-ban

Megütötték a tech részvényeket az USA-ban

Az ázsiai piacokon felemás elmozdulásokat láthattunk ma, Európában ugyancsak iránykeresés volt a jellemző a nyitásban, később azonban egyre jobbra fordult a hangulat. A magyar piacon izgalmas sztorik voltak ma: különösebb fundamentális ok nélkül kilőtt a Masterplast és az Appeninn árfolyama, míg az Alteo közölte, hogy rövidesen jöhet a társaság történelmének legnagyobb zöldberuházása. Közben komolyabb esést szenvedett el a bitcoin árfolyama, amivel kulcsszintre került a legértékesebb kriptoeszköz árfolyama. Amerikában vegyes hangulatban telt a kereskedés, különösen a tech részvények gyengélkedtek ma. Külön kiemelendő az Nvidia esése: a cég részvényei alig 3 kereskedési nap alatt már közel 15 százalékot vesztettek értékükből.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×