eur:
394.22
usd:
370.25
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
Pozsony, 2013. január 18.Hókotró munkagépekkel takarítják a havat a pozsonyi repülőtéren 2013. január 18-án. (MTI/TASR/Michal Svitok)
Nyitókép: MTI/TASR/Michal Svitok

Elítéltek is takarították a havat Pozsonyban

Másodfokúra emelte a hóriasztást Pozsonyban kedd délután a Szlovák Hidrometeorológiai Intézet. Egymást érték a közúti balesetek országszerte, de az időjárás a légi közlekedésben is fennakadásokat okozott.

Megközelítette a 20 centimétert a Pozsonyban kedden lehullott hóréteg vastagsága. A hőmérséklet pedig egész nap nem emelkedett fagypont fölé. A friss hótakaró miatt csúszóssá váltak az utak, ezért nemcsak a csúcsforgalom ideje alatt volt nehézkes a közlekedés a szlovák fővárosban.

Reggel több bekötőúton is nagy dugók alakultak ki a főváros irányában, 30-40 perccel megnőtt a menetidő. Több városi buszjáratot töröltek, ugyanis a hó miatt a járművek képtelenek voltak eljutni egyes helyekre.

A hó eltakarításába az Igazságügyi Palotában elhelyezett elítélteket is bevonták.

A károlyfalui önkormányzat pedig önkéntesek segítségével kezdte el a hóeltakarítást. A munkában nemcsak a közmunkások, hanem az önkormányzati dolgozók is részt vettek. A közúti balesetek, koccanások egymást érték országszerte. A rendőrség több hegyi átjárót is lezárt a kamionforgalom előtt.

A havazás a vasúti tömegközlekedést érintette legkevésbé. Bár a Pozsony-Komárom szakaszon közlekedő vonatjárat jelentős, akár egyórás késéssel közlekedett, az ország többi részén a mozdonyvezetőknek sikerült megbirkózniuk a hóval.

Hóátfúvásokra, havazásra az egész országban, útjegesedésre főként Pozsony, Trencsén, Nyitra és Nagyszombat megyében kell számítani.

A felsorolt régiókban akár 35 centiméter friss hó is hullhat. A rendőrség arra kéri a sofőröket, hogy az átlagosnál is körültekintőbben közlekedjenek.

Az időjárás nem kímélte a légi közlekedést sem: a pozsonyi repülőtérről Budapestre irányították át a Ryanair három járatát: a London-Stansted, a birminghami és a marrákesi repülőterekről érkező gépeket, de a Pozsonyból induló járatok is késéssel szálltak fel a délután folyamán. Szlovákiában az előttünk álló napokban magas fokú felmelegedés nem várható, szerda délutánig elsőfokú hóriasztás van érvényben.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×