eur:
393.84
usd:
367.9
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Facebook/Budapest Airport
Nyitókép: Facebook/Budapest Airport

Fennakadások a Liszt Ferenc repülőtéren

Lezárták a Liszt Ferenc repülőtér egyik futópályáját, a másikat folyamatosan tisztítják a leesett nagy mennyiségű hó miatt. A fel- és leszállás is akadozott a rossz látási viszonyok következtében.

Órák óta intenzíven esik a hó a fővárosban. Hardy Mihály, a Budapest Airport szóvivője az InfoRádiónak elmondta, hogy az erős havazás miatt folyamatosan dolgoznak az új norvég hóeltakarító gépek. Délután negyed négykor a 2-es le volt zárva, az 1-es működött. Épp a bejelentkezés előtt és az alatt szállt le több olyan repülő, amely a takarítás idején körözni kényszerült a légtérben.

Kiderült: nemcsak a lehullott hó mennyisége okoz gondot, hanem az is, hogy a sűrű havazás miatt erősen korlátozottak a látási viszonyok - olyan, mintha nagy köd lenne.

Hardy Mihály azt tanácsolta, hogy

az utasok a szokásos 2 helyett 3 órával előbb menjenek ki Ferihegyre, és a reptér honlapján folyamatosan ellenőrizzék a járatinformációkat, mert óráról órára változik a helyzet.

Több járat is késéssel érkezett meg, egyes gépek a környező légikikötőkben landoltak. A Wizz Air Berlin-Budapest és a Ryanair Dublin-Budapest járata Pozsonyban, a Lufthansa Frankfurtból Budapestre tartó járata Bécsben, a Wizz Air Pristina-Budapest járata pedig Debrecenben szállt le.

A környező országokban sem könnyű az időjárási helyzet, három repülőgép például Prága helyett Budapesten szállt le.

Budapesti járat a magyarországi időjárás miatt nem maradt ki, de az amszterdami ítéletidő miatt déli KLM gépet törölték.

Fotó: Facebook/Budapest Airport
Fotó: Facebook/Budapest Airport

A Budapest Airporthoz 2018 októberében érkeztek meg az új norvég hóeltakarító óriásgépek. Az Øveraasen hókotrók egyszerre képesek eltolni a havat az 5,5 méter széles tolólapjukkal, a maradékot pedig elfújjál, illetve felszárítják a gép hátsó részére szerelt hatalmas fúvóberendezéssel. „A norvég járművek a lehető legjobb referenciákkal érkeztek, hiszen az Oslói Repülőtéren is ilyeneket használnak, márpedig ott egy-egy téli szezonban akár három méter hó is hullhat.” – mondta akkor Erdei Tamás, a Budapest Airport kényszerhelyzeti és flotta vezetője.

Forrás: Flightradar24.com
A Flightradar24.com oldalának délután háromkor készült pillanatképén jól látszik, hogy a takarítógépek már végeztek az 1-es futópálya tisztításával, ahová épp leszáll egy repülő. A takarítógépek már a forgalmi előtereket és a gurulópályákat tisztítják. Délután három óra után folyamatosan érkeztek és indultak a gépek.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×