eur:
393.1
usd:
366.89
bux:
66823.53
2024. április 26. péntek Ervin
Nyitókép: Pixabay.com

Síhelyzet itthon: Mátraszentistván, Visegrád, Eplény

Esti síeléssel, különleges panorámalifttel és a hónap végén hófesztivállal várja az érdeklődőket a Mátraszentistváni Sípark. Visegrádon három pálya üzemel, de a hétközi havazásnak köszönhetően többet is kinyitnak, a sízőket és a deszkásokat is várják. Eplény már december 1. óta nyitva van. Az InfoRádió sípályakörképe.

Mátraszentistván

Nagyjából 20 napot volt eddig nyitva a Mátraszentistváni Sípark ezen a télen. Mint Erbeszkorn Tamás, a sípark szóvivője az InfoRádiónak elmondta, ezt az tette lehetővé, hogy 20 hóágyú gyártja a havat folyamatosan, 40-75 centis átlagos hóréteget készítve.

"Működik a panorámalift, ami egy tavalyi átadású, igazán kényelmes, négyüléses felvonó a völgyből a hegytetőre.

Az összes olyan sípálya működik, ami hóágyúzás alatt állt, a természetes hó hétfőig körülbelül 10 centiméter volt" - számolt be róla a szóvivő.

A vendégek a két ünnep között érkeztek jelentős létszámban, de január első vasárnapján 1200 sportolni vágyó volt.

800 méteres tengerszint feletti magasságban napi 3-4 centi természetes havat várnak mostanában, ez fel fogja frissíteni a pályákat, de a hóágyúk sem fognak leállni.

A hétvégén pedig átadják az 1-es pályát, ez egy 500 méteres fekete-piros pálya.

Január utolsó hétvégéjén tartják ott a Hófesztivált, például tűzijáték lesz a hóelegyengető gépeken, és lesz nagyszínpad is.

A hófánkpálya egyelőre még nem üzemel, de erre is sor kerül hamarosan. 16.30-ig vannak nyitva, de pénteken és szombaton esti sízésre is lehetőség van.

Visegrád

Visegrádon január 4-én indították újra a pályák üzemét, jobbak a kilátások, mint az elmúlt hetekben.

"Kettő pályánk van nyitva, egy pedig az oktatás célját szolgálja" - mondta el az InfoRádiónak Gutbrod Rezső, a visegrádi Nagyvillám Sípálya vezetője. Hétfő éjjel próbálnak még hóágyús megoldással tovább javítani a helyzeten. A keddre várt havazás további pályák megnyitását is lehetővé teheti.

Sízés, snowboard, szánkó - mindhárom hozzáférhető itt, és hófánkkal itt is lehet találkozni, de még nem most.

Minden este pályavilágítás is van, adott esetben hajnali 2-ig is nyitva vannak.

Eplény

Eplény már december 1. óta nyitva van, vasárnap 1300-an használták a pályákat és vették igénybe a tanulási lehetőséget is. Mint László Márk, az eplényi Síaréna marketingvezetője az InfoRádiónak elmondta, november vége óta hóágyúznak, így rekordmennyiségű hóval nyitották a szezont.

"Magyarországon elsőként nyitottunk ki, 80 centiméter hóval, két pályával. Azóta folyamatosan nyitva voltunk. Szerdán és pénteken kedvezményes síeléssel várjuk a vendégeket"

- fogalmazott.

Az időjárásban Eplényben is bíznak, éjszaka kőkemény mínuszok vannak, és tudják: jön a hó is a napokban.

Weboldalukon előre, online is lehet felszerelést foglalni.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Reagál az OTP Csányi Sándor szavaira

Reagál az OTP Csányi Sándor szavaira

Gazdasági, a piaci folyamatokat esetlegesen befolyásoló adatok tekintetében ma érkezik itthon a MNB tavalyi utolsó negyedéves lakásárindexe, de az S&P Global Ratings hitelminősítői felülvizsgálata is kiemelkedő fontosságú esemény lesz: magyar szempontból azért is kulcsfontosságú az S&P osztályzata, mert a három nagy hitelminősítő közül jelenleg náluk a legrosszabb a besorolásunk, a BBB mínusz osztályzat egyetlen fokozattal van a befektetésre ajánlott kategória határa felett. Vállalati fronton ma is az amerikai gyorsjelentések lesznek a fókuszban, a héten a technológia szektor nagyágyúi közül többen jelentenek. A magyar piacon az OTP-re figyelhetnek elsősorban a befektetők, ma tartja közgyűlését a nagybank, ahol beszédet mond Csányi Sándor, a bankcsoport elnök-vezérigazgatója. A részvénypiaci folyamatokkal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×