INFORÁDIÓ 
2019. június 26. szerda
János, Pál

ausztria

havazás

hegyimentő

Filzmoos, 2019. január 8. Lavinaveszélyre figyelmeztető közlekedési jelzőtábla az ausztriai Filzmoosban 2019. január 8-án. Ausztria több tartományában nagy a lavinaveszély az utóbbi napokban lehullott, jelentős mennyiségű hó miatt. MTI/EPA/Christian Bruna

Brutális fotók havazás után - emberek haltak meg a hóesés miatt Ausztriában

Infostart / MTI

Az osztrák hatóságok két ember holttestére bukkantak, miután a hétvégi heves havazás következtében veszélyes körülmények alakultak ki a hegyekben.

Egy házaspár - egy 23 éves nő, illetve egy 28 éves férfi - járt szerencsétlenül, mindketten vadászok voltak. Éppen vadállatok számára készültek élelmet vinni, amikor váratlanul lavina zúdult le rájuk - közölte a hegyimentő-szolgálat. A holttesteket hétfőn találták meg.

Szombat reggel óta az Alpok északi részén több mint fél méter hó esett. Vasárnap a helyi hatóságok megerősítették két német síelő halálát, akik szintén lavina miatt vesztették életüket.

További két turistát még keresnek, habár a hegyimentő-szolgálat hétfőn közölte, hogy a veszélyes körülmények miatt fel kellett függeszteni a keresésüket. A nagy hó fogságába esett egy 35 éves szlovéniai férfi, aki vasárnap meghalt.

Ausztria több tartományában nagy a lavinaveszély, az ötfokozatú lavinaskálán négyes szintű, azaz nagy a lavinaveszély a többi között Alsó-Ausztria, Tirol és Vorarlberg egyes hegységeiben. Az előrejelzés szerint nem várható javulás a következő 24 órában, és a napokban további havazással kell számolni. Csütörtöktől további 50-120 centiméter hó várható Tirolban.

Hármas szintű, azaz jelentős a lavinaveszély a Türnitzi Alpokban, a Rax-Schneeberg környékén és a Semmering-Wechsel térségében 1400 méter felett.

Szakértők arra figyelmeztetnek, hogy a következő napokban újabb havazásra kell számítani.

Filzmoos, 2019. január 8.
Háztetőről lapátolnak le havat az ausztriai Filzmoosban 2019. január 8-án. Ausztria több tartományában nagy a lavinaveszély az utóbbi napokban lehullott, jelentős mennyiségű hó miatt.
MTI/EPA/Christian Bruna
Háztetőről lapátolnak le havat az ausztriai Filzmoosban 2019. január 8-án. Ausztria több tartományában nagy a lavinaveszély az utóbbi napokban lehullott, jelentős mennyiségű hó miatt. MTI/EPA/Christian Bruna
Filzmoos, 2019. január 8.
Háztetőről lapátol le havat egy férfi az ausztriai Filzmoosban 2019. január 8-án. Ausztria több tartományában nagy a lavinaveszély az utóbbi napokban lehullott, jelentős mennyiségű hó miatt.
MTI/EPA/Christian Bruna
Háztetőről lapátol le havat egy férfi az ausztriai Filzmoosban 2019. január 8-án. MTI/EPA/Christian Bruna

Nyitókép: MTI/EPA/Christian Bruna
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018