eur:
392.87
usd:
367.77
bux:
66115.29
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
A behavazott Lánchíd 2019. január 8-án este.
Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Folytatódik a havazás Budapesten, balesetek is történtek

Reggel ötig Pesten 8, Budán 13 centiméter hó esett, és további havazásra számíthatunk. A főutak is latyakosak, a forgalom lassan halad, óvatosságra intik a közlekedőket. Több baleset is történt, az M0-áson - 8 kilométeres a dugó -, a Hungária körúton és a Könyves Kálmán körúton. Lesz-e ónos eső?

A főutak latyakosak, a mellékutak havasak Budapesten. A BKV bizonyos viszonylatokon síkosságmentesítést kért, ezt folyamatosan végzi az FKF - mondta szerda reggel az InfoRádióban Horváth László, a Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Nonprofit Zrt. PR szakreferense. Amíg havazik, addig a főutakat és a tömegközlekedésben érintett útvonalakat tisztítják, a mellékutakat nem, ezért a fővárosiak türelmét kérik és óvatos közlekedésre intenek. Úgy tudják,

a tömegközlekedési járatok rendben közlekednek.

A folyamatos csapadékutánpótlás miatt a gyorsforgalmi- és főúthálózaton is télies útviszonyokra,

az M1-es, M3-as és M7-es autópálya és az M0-s autóút több szakaszán havas, latyakos útra kell számítani

- írta az Útinform. Budapesten reggel egy nyerges vontató szenvedett balesetet az M0-áson (mintegy 8 kilométeres volt a dugó, plusz másfél óra menetidővel kellett számolni; a torlódás 10 óra körül szűnt meg), a Hungária körúton az Ajtósi Dürer sor után az Árpád híd felé vezető oldalon, valamint a Könyves Kálmán körúton a Kőbányai út után az aluljáróban az Árpád híd felé vezető oldalon - írta a BKK közlekedési információs oldala.

A 4-es útig ér a dugó reggel 8 óra után kicsivel (Google Térkép)
A 4-es útig ér a dugó reggel 8 óra után kicsivel (Google Térkép)

A forgalmat a latyakos, havas útviszonyok mellett lassítják még a hóeltakarításban, vagy a preventív védekezésben részt vevő munkagépek, melyeket megelőzni tilos és balesetveszélyes, ezért megnövekedett menetidővel kell számolni.

Lesz-e ónos eső Budapest régiójában?

Az előrejelzések szerint a havazás reggel és délelőtt kisebb megszakításokkal folytatódik Budapesten - hívta fel a figyelmet az InfoRádióban Kuntár Roland, az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) munkatársa. Körülbelül 2 centiméter friss hó eshet, a hótakaró összesen 13-15 centiméteres.

A csapadék délutánra megszűnhet, utána az esetleges futó hózáporokból jelentős mennyiség már nem hullhat.

Ónos esőre Budapesten kicsi az esély az OMSZ szerint, inkább a Dunántúlon és a Dél-Alföldön számíthatunk rá nagyobb valószínűséggel. Budapesten legfeljebb havas eső fordulhat elő, de a következő napokban is inkább havazás várható.

Jelentősebb hóesés péntek este érkezhet észak-nyugatról - mondta Futár Roland, hozzátéve, hogy ennek mértéke tekintetében még nem elég pontosak az előrejelzések.

A környező országokban, különösen a Kárpátokban és az Alpokban jelentősebb mennyiségű hó esett, van, ahol eléri a két méteres magasságot is. A meteorológusok figyelmeztetnek, hogy az Alpokban ma még további akár 1 méter hó is hullhat.

Címlapról ajánljuk

Sárkány, Krokodil és Ragyogás – ezek lehetnek a pusztító izraeli bosszúállók

Izrael bejelentette, hogy nem hagyja válasz nélkül Irán tömeges drón- és rakétatámadását. Dél-Libanonban már meg is ölték a Hezbollah néhány fontos parancsnokát, de lehet, hogy Jeruzsálemben ennyivel nem fogják beérni. Szakértők most azt találgatják, vajon hogyan vághatna vissza Izrael a határaitól több mint ezer kilométerre lévő Iránnak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×