eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Milliók idegenkednek az internettől

Egy brit felmérés az internet-kapcsolattal nem rendelkező emberek 43 százaléka akkor sem akarná otthonába a világhálót, ha azt ingyen adnák.

Az adat egy, a brit kormány által megrendelt jelentésből származik. Ebből kiderül az is, hogy a 60 milliós lakosú Nagy-Britanniában a felnőtt lakosság 70 százalékának van otthoni internet-hozzáférése.

A felmérés készítői választ vártak arra, hogy vajon a maradék 30 százaléknak miért nincs internet-kapcsolata.

Kiderült, hogy inkább a fiatal felnőttek tervezik, hogy az elkövetkezendő fél évben beköttetik otthonukba a világhálót. Főleg azok akarják otthon is használni, akik máshol is, például a munkahelyükön interneteznek.

Emellett a munkahellyel rendelkező, gyermekesek szeretnének maguknak internetet.

A vizsgált csoport - azaz az internettel nem rendelkezők közül azok, akik szeretnének világhálót az otthonukba - 36 százaléka informálódni szeretne a világhálón, 26 százalék itt akar kommunikálni barátaival és ismerőseivel, 25 százalék lépést akar tartani a világgal, 25 százalék számára pedig ajánlották az internetet.

A vizsgálatból az is kiderült, hogy a nyugdíjasok és idős emberek 61 százaléka sosem használt még számítógépet.

A netkapcsolattal nem rendelkezők 30 százaléka túl drágának találja a szolgáltatást, de 42 százalékuk akkor sem köttetné be az internetet, ha ahhoz az eszközt és a szolgáltatást is ingyen kapná. Õk azt mondják: nem érdekli őket a világháló vagy nincs szükségük rá.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 19:45
×
×
×
×