eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

A világ legdrágább autóját nem érinti a globális válság

Nem érintik a globális pénzügyi válság hatási a világ legdrágább autóját: az 1,2 millió fontba (392 millió forintba) kerülő Aston Martin One-77 gyártója nem győzi kielégíteni a megrendeléseket.

Csak száznál valamivel több ember vásárolhat a világ legdrágább személyautójából, a One-77-ből - bár abból csupán 77 darab készül majd.

Az óránként 322 kilométeres sebességre képes járművet a párizsi autókiállításon mutatták be, és az Aston Martin szerint már most látszik, hogy az eladásokra semmiféle hatással nem lesz a globális pénzügyi válság. "Hihetetlenül nagy iránt az érdeklődés" - mondta Marek Reichmann vezető tervező.

A gyártó nem hozott nyilvánosságra részleteket, annyit azonban tudni lehet, hogy a One-77-nek 7.0 literes V12 motorja van, az alváza karbonszálas, a karosszéria pedig alumíniumból.

Az autó egyesíti a fejlett technológiát az Aston Martin fantasztikus dizájnjával, így jött létre a világ talán legkívánatosabb, művészi formájú autója - fogalmazta meg a reklámot a cég.

Az autót csak a világ leggazdagabb emberei engedhetik majd meg maguknak, akiknek a megrendeléskor 200 ezer fontos (65,5 millió forintos) előleget kell fizetniük. Az első boldog tulajdonosok jövő ősszel vehetik át az autójukat.

A One-77 a Bugatti Veyront letaszítva lett a világ legdrágább autója; az ugyanis "csak" 800 ezer fontba (262 millió forintba) került.

Címlapról ajánljuk
Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Anyagi szempontból is fontos az ellenzéki pártoknak, hogy jól szerepeljenek az idei európai parlamenti és önkormányzati választáson, mert azzal növelik az esélyüket arra, hogy 2026-ban, az országgyűlési választáson egy százaléknál jobb eredményt érjenek el, és állami támogatásban részesüljenek. Az InfoRádióban Cservák Csaba alkotmányjogász professzor beszélt arról, hogy az állam mikor és miért támogatja a választáson elinduló pártokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×