eur:
392.93
usd:
366.26
bux:
66775.03
2024. április 26. péntek Ervin

Akár az Ön mobiltelefonját is felhasználhatják bűnelkövetésre!

A közeljövőben már a fejlettebb mobiltelefonok is a számítógépes bűnözők célpontjává válhatnak, mondta az InfoRádió által megkeresett számítástechnikai szakértő. Nemes Dániel szerint könnyen előfordulhat, hogy csak a hónap végi számlából derül ki, hogy akár több ezer szöveges, vagy multimédiás üzenetet küldtek a készülékről.

Nemes Dániel számítástechnikai szakértő szerint ma már egy modernebb mobiltelefon is komplett számítógépnek minősül. Így egy-két éven belül megjelenhetnek a mobiltelefonokat támadó bűnözői hálózatok - vélekedett a szakember.

A számítógépes spamekhez, azaz kéretlen üzenetekhez már hozzászoktunk, ugyanakkor ez a gyakorlat sms-ben, mms-ben még nem jellemző.

Ennek egyik oka az, hogy mivel kevés a mobilszolgáltató, azok könnyebben tudnak védekezni mint az internetes szolgáltatók - jelentette ki Nemes Dániel.

A számítástechnikai szakértő szerint ha valaki átveszi a mobiltelefonok felett az irányítást, akkor azokat kis számítógépekként használhatják sms-ek, mms-ek küldésére.

"A telefonokban ott vannak a telefonszámok, az utolsó hívások listája, így akár a teljes kapcsolati hálót is fel lehet térképezni" - mondta Nemes Dániel az InfoRádióban.

A szakember arra is figyelmeztet, hogy mindezt ráadásul a felhasználó költségére teszik meg, aki így csak a hónap végi számla kézbevételekor értesül arról, hogy 5-10 ezer forintot is elköltöttek az ő kontójára.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Csányi Sándor: történetének legnagyobb bankvásárlása jöhet az OTP-nél!

Csányi Sándor: történetének legnagyobb bankvásárlása jöhet az OTP-nél!

Ma 10 órától tartotta közgyűlését az OTP, ahol a részvényesek többek között döntöttek az osztalékfizetésről és saját részvények visszavásárlásáról. A rendezvényen beszédet mondott Csányi Sándor és Varga Mihály. A Portfolio az esemény helyszínéről tudósított.  A hazai részvénypiaccal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. A rendezvényen részt vesz többek között Rékasi Tibor, a Magyar Telekom vezérigazgatója és Ormosy Gábor, az AutoWallis vezérigazgatója. Jelentkezni és regisztrálni itt lehet, a program itt olvasható, az előadóink listája itt található.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×