eur:
394.05
usd:
365.71
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
COVID-19 PCR test in doctor hand in clinic, coronavirus swab collection kit on medical forms and vaccine background. Concept of corona virus testing, vaccination and immunization during pandemic. (Fake barcode)
Nyitókép: scaliger/Getty Images

Súlyos árat fizethet az orvos a hamis Covid-teszteredményekért

A három zsaroló is felel, akik az orvost tavaly megkeresték.

Minősített zsarolás, minősített vesztegetés és minősített vesztegetés elfogadása miatt vádat emelt a Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség négy ember ellen: három ember megzsarolt egy háziorvost, aki hamis koronavírus antigén teszteredményeket állított ki számukra - közölte a főügyészség.

A vádirat szerint tavaly májusban egy férfi tizenegy ember negatív koronavírus antigén teszteredmény kiállítást kérte a háziorvostól, tesztelés nélkül. Az orvos kiállította a dokumentumokat, amelyekért fejenként ötezer forintot kért.

A megrendelő azonban nem fizette ki az összeget, arra hivatkozott, hogy akkor fogja átadni a pénzt, ha azt ő is megkapja az érintett emberek ausztriai munkáltatójától.

Három nappal később a férfi az élettársának szülei társaságában felkereste a háziorvost, mert felháborodott azon, hogy

többen is koronavírussal fertőződtek meg azok közül, akik megkapták a negatív teszteredményt.

A találkozó során a három ember vállalta, hogy személyenként ötszázezer forintért "lecsillapítják" a koronavírusos embereket, azonban, ha nem kapják meg a pénzt, feljelentik az orvost.

Az orvos ötszázezer forintot és további tízezer forint benzinköltséget átadott a követelőknek, a maradék összeg átadását másnapra ígérte.

A fennmaradó pénz átadása helyett azonban az orvos - a felesége javaslatára - értesítette a rendőrséget.

A háziorvos szabadlábon védekezik, a többi elkövető letartóztatásban van.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

Az Európai Bizottság két ügyben is kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen a közbeszerzésre vonatkozó uniós jogszabályok megsértésére hivatkozva még tavaly év végén, amelyek heteken belül új szintre léphetnek. A Portfolio uniós döntéshozóktól úgy értesült, hogy több esetben látnak még kételyeket a magyar közbeszerzési rendszert illetően, így valószínűleg további egyeztetésekre lesz szükség, ezek után májusban felszólítást küldhetnek, hogy ne citálják Magyarországot az Európai Unió Bírósága elé.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×