eur:
395.5
usd:
366.67
bux:
65553.67
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Nyitókép: PoliceHungary/YouTube

Nem sokáig örülhetett a tolvajbanda – videó

A tiszafüredi rendőrök a Tisza MEKTO egységének közreműködésével elfogták a feltételezett elkövetőket, akik egy tiszaderzsi lakóházból vittek el műtárgyakat.

Egy tiszaderzsi lakos tett bejelentést a rendőrségre 2022. január 10-én, mert ápoltja otthonának udvarában – a tulajdonos ugyanis nem abban az ingatlanban él –, a friss hóban ismeretlen személyek lábbeli nyomait fedezte fel, majd néhány perc múlva észlelte, hogy az idegenek a házba is bejutottak. A tettesek a lakásból láncfűrészeket, festményeket, porcelánedényeket, műszaki cikkeket, különböző dísz- és használati tárgyakat tulajdonítottak el. A lopással okozott kár meghaladja a 8 millió forintot – írja a Police.hu.

A bejelentést követően a tiszafüredi rendőrök helyszíni szemlét tartottak, adatokat gyűjtöttek, tanúkat hallgattak ki, továbbá több száz órányi kamerafelvételt elemeztek. Az elvégzett nyomozási cselekmények sikerrel koronázták a nyomozók munkáját, hiszen hamarosan megállapítást nyert a feltételezett elkövetők személyazonossága.

A tiszafüredi rendőrök a Tisza MEKTO egyenruhásainak közreműködésével végül elfogták és előállították a rendőrkapitányságra a tetteseket, akiket a nyomozók 2022. január 18-án gyanúsítottként hallgattak ki. A négy középkorú férfi és a 19 éves nő terhére lopás bűntett elkövetését rótták. A nyomozó hatóság két terhelt vonatkozásában határozott az őrizetbe vételről, és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására, míg társaik szabadlábon védekezhetnek.

A gyanúsított kihallgatások során a nyomozók látókörébe került az a tiszaszentimrei lakos, akinek az eltulajdonított értékeket eladták. A rendőrök a jogsértőnél végrehajtott kutatás során az értékes tárgyak egy részét megtalálták, lefoglalták. Az alkalmi vevőt – mivel a megalapozott gyanú szerint tudhatott arról, hogy a vételre felkínált és később megvásárolt tárgyak bűncselekmény elkövetéséből származnak – pénzmosás bűntett elkövetése miatt gyanúsítottként hallgatták ki a nyomozók.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×