eur:
389.76
usd:
365.04
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
flashers of a police car
Nyitókép: Oleksandr Filon/Getty Images

Tizennyolc éves fiatal rabolt ki egy embert

Csendháborítás helyszínére riasztott járőrök fogták el a 20 perccel azelőtti rablás egyik tettesét. Fiatalkorú társa ellen elfogatóparancsot adtak ki az érdi rendőrök.

Az angyalföldi Béke térhez kértek hangoskodó, kiabáló fiatalok miatt rendőrt 2021. december 20-án késő este. A járőr láttán két fiatalember szaporázni kezdte lépteit, miközben a rádióforgalmazásban egy megvert férfi miatt indultak egyenruhások egy közeli gyorsétteremhez. A menekülni próbáló két fiatalt elfogták, egyikük nadrágzsebéből egy mobiltelefon és egy pénztárca kandikált ki. A brifkóban lévő iratoknak, bankkártyáknak köze nem volt a nadrágzseb tulajdonosához, annál inkább a nem messze megvert és kirabolt áldozathoz – olvasható a police.hu-n. A láthatóan ittas fiatalt bilincselve elfogták, a társaságában lévő barátját elszámoltatták, de mint kiderült, nem vett részt az erőszakos támadásban.

A 18. életévét nyáron betöltött, állandó lakóhellyel nem rendelkező, sokszor az utcán éjszakázó, alkalmi munkákból élő fiatalember beismerte a rablást: alkalmi ismerősével nekiestek a férfinak, akivel előtte együtt ittak, megrugdosták, letépték a táskáját, kiürítették zsebeit, majd sorsára hagyva elmenekültek. Megnevezte csellengő társát is, akivel a támadás után elváltak útjaik. A 16 éves Ballai Bencéről kiderült, korábban megszökött egy hajósi gyermekotthonból, állandó tartózkodási helye nincs, elfogatóparancsot adtak ki ellene.

A 18 éves fiatalember ellen – őrizetbe vétele mellett – rablás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást az Érd Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya, egyben kezdeményezték letartóztatását. A rendőrség kéri, hogy aki információval rendelkezik a körözött fiatal tartózkodási helyével kapcsolatban, hívja a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központját a 06-1-236-2863 telefonszámot, vagy tegyen bejelentést a 112 segélyhívón. A Ballai Bencéről készült kép a rendőrség oldalán megtekinthető.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×