eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Nyitókép: Police.hu

Letartóztatásban a 40 migráns szállításával gyanúsított szerb férfi

Az illegális határátlépők közül az út során többen elájultak.

A megalapozott gyanú szerint a szerb férfi 2021. december 17-én hajnalban érkezett a déli országhatárhoz, hogy egy előre egyeztetett helyen felvegye a szerb–magyar határt előzőleg illegálisan átlépő embereket, és őket a határátlépéshez szükséges okmányok nélkül, a Nyugat-Európába történő továbbjutásukat segítve, Ausztriába szállítsa – áll a Veszprém megyei Főügyészség sajtóközelményében.

A gyanúsított a gépkocsijába 19 magát pakisztáninak, 20 afgánnak és egy indiainak valló migránst vett fel, akiket a Devecsernél történt igazoltatásukig, mintegy három órán keresztül a szűk rakterű járműben összezsúfolva, megfelelő szellőzés és víz nélkül szállított. Az illegális határátlépők közül az út során többen elájultak, szomjukat pedig a gépkocsi fémszerkezetére lecsapódott párából próbálták oltani, miközben a gyanúsítottal nem tudtak kommunikálni, mert a vezetőfülke és raktér közötti plexiablak el volt sötétítve.

A csempészett személy sanyargatásával elkövetett embercsempészés bűntette miatt kihallgatott gyanúsított letartóztatását a nyomozási bíró egy hónapra elrendelte, a végzés végleges.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×