INFORÁDIÓ 
2020. május 31. vasárnap
Angéla, Petronella

fürdőkád

áramütés

vádemelés

Vádemeléshez érkezett a fürdőkádban elszenvedett halálos áramütés

Vádemeléshez érkezett a fürdőkádban elszenvedett halálos áramütés

Infostart

Több ember hibája kellett ahhoz, hogy a fürdővizet engedő illetőnek ez legyen az utolsó mozdulata.

A Budakörnyéki Járási Ügyészség vádat emelt két férfi ellen, mert magatartásuknak köszönhetően az egyikük testvére halálos áramütést szenvedett közölte az Infostarttal a Pest Megyei Főügyészség.

A vád szerint az egyik elkövető és hét testvére, valamint édesanyjuk által lakott házban még 2015-ben végeztek szakszerűtlen villanyszerelési munkákat, az elektromos hálózatba bekötött elektromos berendezések ráztak.

Mivel a rendszert kiépítő villanyszerelő időközben elhunyt, a házban lakók új szerelőt hívtak ki a hiba elhárítására.

A kiérkező szerelő azonban nem ellenőrizte a védőföldelést,

illetve az érintésvédelmi hálózatot. Helyette csak konnektorokat cserélt, továbbá azt állapította meg, hogy a vízaknában lévő házi vízmű vagy a vezetéke rossz.

A házban lakó, egyébként villanyszerelői képesítéssel nem rendelkező elkövető ezután vett egy másik szivattyút. Mivel azonban azzal is megmaradt a probléma, maga cserélte ki a ház és a vízakna közötti vezetékszakaszt.

Ezt követően a házban egyik testvére 2017. augusztusában fürdeni szeretett volna egy kádban, ami vasból készült, és amikor abban ülve megnyitotta a csapot - ezzel beindítva a szivattyút -, a rossz rendszer miatt a 230 volt közvetlenül a kád csapján jelent meg. A sértett az áramütésbe belehalt.

A Budakörnyéki Járási Ügyészség a házban lakó elkövető ellen halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége, míg a hibát megfelelően fel nem táró villanyszerelő ellen foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt emelt vádat.

Nyitókép: Pixabay
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018