INFORÁDIÓ 
2020. január 23. csütörtök
Rajmund, Zelma

rablás

budapest

fővárosi főügyész

Krimibe illő rablás, elkábított vendégek egy fővárosi bárban

Krimibe illő rablás, elkábított vendégek egy fővárosi bárban

Infostart

Csoportosan elkövetett rablás miatt vádat emeltek egy budapesti, belvárosi bár üzletvezetője, egy pultosa és három törzsvendége ellen.

Az ügyészség szerint a vádlottak egymással összejátszva elkábítottak, majd kifosztottak vendégeket. Ibolya Tibor fővárosi főügyész közölte, hogy

az V. kerületi szórakozóhelyen az áldozatok italába bódító anyagot kevertek, majd amikor azok öntudatlan állapotba kerültek, elvették értékeiket:

a mobiltelefonjukat, az irataikat, a pénztárcájukat és a bankkártyájukat.

Az öt vádlott négy alkalommal összesen hat embert fosztott ki 2016-2017 telén, köztük brit és svéd állampolgárokat is - tette hozzá.

Az is előfordult - folytatta -, hogy a vádlottak a bódult sértetteket hazakísérték további értékeik megszerzése érdekében,

valamint a bárban fizetéskor kifürkészett PIN-kódok felhasználásával a megszerzett bankkártyákkal is pénzt vettek le automatákból.

A Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészség a vádiratában többrendbeli, csoportosan elkövetett rablás bűntette és más bűncselekmények miatt az első- és a másodrendű vádlottra - ha beismerik bűnösségüket és lemondanak a tárgyalás jogáról - 6 év 6 hónap, illetve 7 év fegyházbüntetés, valamint pénzbüntetés kiszabását indítványozta, továbbá a megszerzett értékek erejéig vagyonelkobzást javasolt - közölte a főügyész.

Nyitókép: Pixabay
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018