eur:
392.54
usd:
366.04
bux:
66702.54
2024. április 25. csütörtök Márk
Gyárfás Tamás médiavállalkozó, a Magyar Úszó Szövetség volt vezetője takarja arcát a gépkocsi hátsó ülésén a Nemzeti Nyomozó Iroda Aradi utcai épületénél 2018. április 17-én. Gyárfás Tamást gyanúsítotti kihallgatását követően bűnügyi őrizetbe vették Fenyő János médiavállalkozó meggyilkolásának ügyében.
Nyitókép: Mihádák Zoltán

Gyárfás Tamás részletes vallomást tett

Gyárfás Tamás ügyvédje, Bánáti János annyit mondott, ügyfele részletes vallomást tett a rendőrségen. Kovács Lajos, a Fenyő-ügy korábbi nyomozója úgy nyilatkozott, Gyárfás Tamásra utalt a legtöbb gyanús körülmény.

Részletes vallomást tett a Fenyő-gyilkosság ügyében Gyárfás Tamás – nyilatkozta a PestiSrácok.hu-nak Bánáti János, az egykori médiavállalkozó ügyvédje. A védő ennél többet nem árult el, de a lap úgy tudja, Gyárfás tagadta a terhére rótt bűncselekményt.

Kovács Lajos nyomozó az ATV Startban beszélt arról, hogy már évekkel korábban felmerült benne a most őrizetbe vett Gyárfás neve, el is ment egy magas rangú ügyészhez, akinek javasolta az őrizetbe vételt, de amíg nem volt meg az elkövető, nem vehették őrizetbe. A döglött ügyek osztályának egykori vezetője korábban név nélkül utalt már a lehetséges felbujtóra, most elsimerte, Gyárfásra gondolt.

Kovács szerint nehéz megmondani, miért most történt Gyárfás őrizetbe vétele, de szerinte várható volt, hogy ez előbb-utóbb bekövetkezik. Az áttörés pillanata véleménye szerint Jozef Rohác őrizetbe vétele volt Prágában közel tíz évvel ezelőtt. „Rá 3-4 évre került képbe, nagyrészt az őellene folyó nyomozás után Portik Tamás, aki 2012-ben őrizetbe került, azóta bent van” - fogalmazott Kovács. Szerinte azóta folyamatosan bizonyíthatóvá válnak azok az ügyek, amik 90-es években történtek, ezért gondolja, hogy a Fenyő-gyilkosság esetében is el kellett jönnie ennek a pontnak előbb-utóbb.

A korabeli nyomozással kapcsolatban azt mondta, először Fenyő környezetéből kellett kikeresni azokat a személyeket, akiknek érdekében állhatott a médiacézár meggyilkolása, ami nem volt egyszerű, mert közutálatnak örvendett az áldozat. Mindvégig ódzkodott attól, hogy Gyárfás Tamást nevén nevezze, de ő volt az, akire a legtöbb gyanús körülmény utalt.

Kovács Lajos elmondta: az ügynek egy bizonyos pontján elment egy magas rangú ügyészhez, és elvitte neki a Fenyő-gyilkosság aktáit, majd azt javasolta, hogy vegyék őrizetbe Gyárfást, mert a kihallgatásán sok mindenre fény derülhetne. Az ügyész azt mondta, ne tegyék, mert amíg nincs meg az elkövető, addig ez az ügy nem teljes.

"Nyugdíjba vonulásomig, 2006-ig azonban nem került kézre Jozef Rohác, akiről tudtuk, hogy ő a végrehajtó, csak nyoma veszett" - mondta a Magyar Időknek Kovács Lajos, akiről a lap szerint közismert, hogy irodája falán ott volt Gyárfás fotója, ezzel üzent a médiavállalkozónak.

Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Valóra vált Moszkva rémálma, újra megindultak a csúcsfegyverek Ukrajnába - Háborús híreink csütörtökön

Valóra vált Moszkva rémálma, újra megindultak a csúcsfegyverek Ukrajnába - Háborús híreink csütörtökön

Mostanra biztossá vált, hogy az Egyesült Államok a hivatalos fegyverszállítmányok megindulása előtt adott Ukrajnának az ATACMS közepes hatótávolságú ballisztikus rakétákból, az Egyesült Királyság pedig Paveway IV-es "okosbombákat" fog adni Kijevnek. Az orosz csapatok előretörése mindeközben rendületlenül tart, több falut is elfoglaltak egyetlen nap leforgása alatt. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×