eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Gyárfás Tamás médiavállalkozó, a Magyar Úszó Szövetség volt vezetője takarja arcát a gépkocsi hátsó ülésén a Nemzeti Nyomozó Iroda Aradi utcai épületénél 2018. április 17-én. Gyárfás Tamást gyanúsítotti kihallgatását követően bűnügyi őrizetbe vették Fenyő János médiavállalkozó meggyilkolásának ügyében.
Nyitókép: Mihádák Zoltán

Döntött az ügyészség, még ma kiengedik Gyárfás Tamást az őrizetből

A Fővárosi Főügyészség elutasította Gyárfás Tamás panaszait, és úgy döntött, csak a házi őrizetét indítványozza, ezért még csütörtökön kiengedik Gyárfást az őrizetből.

A nyomozó hatóság a Fenyő-gyilkosság ügyében Gyárfás Tamást felbujtóként, előre kitervelten elkövetett emberölés bűntettének megalapozott gyanúja miatt hallgatta ki gyanúsítottként, majd az őrizetbe vételéről döntött. Gyárfás a gyanúsítás, valamint a bűnügyi őrizet elrendelése ellen is panaszt jelentett be.

A Fővárosi Főügyészség megállapította, hogy

a gyanúsított terhére rótt bűncselekmény megalapozott gyanúja egyértelműen fennáll, és kihallgatásakor a bűnügyi őrizetbe vétel törvényi feltételei is megállapíthatók voltak,

ezért a gyanúsítotti kihallgatás, valamint őrizetbe vétel törvényes és megalapozott volt. A főügyészség ezért a panaszokat elutasította.

A Fővárosi Főügyészség megállapította, hogy a terhelttel szemben személyi szabadságot korlátozó kényszerintézkedés elrendelése szükséges és indokolt. A legsúlyosabb kényszerintézkedés, az előzetes letartóztatás helyett azonban a főügyészség a gyanúsított házi őrizetének elrendelésére tesz indítványt, nyomkövető technikai eszköz alkalmazása mellett.

A Budai Központi Kerületi Bíróság nyomozási bírája a kényszerintézkedés elrendelésének kérdésében a pénteken hoz döntést.

Ha az ügyészség nem előzetes letartóztatásra, hanem a gyanúsított házi őrizetének elrendelésére tesz indítványt, akkor az őrizetbe vételt meg kell szüntetni. Ennek megfelelően a Fővárosi Főügyészség az őrizetbe vételt megszünteti, egyúttal a terheltet a holnapi ülésen való kötelező megjelenésre idézi.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×