eur:
391.2
usd:
365.52
bux:
68052.59
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti
Nyitókép: YouTube/BuzzFeed Multiplayer

Ismét itt van a netet felrobbantó kék-fekete/arany-fehér ruha

Az apropót ezúttal azonban nem az adja, hogy ki milyen színűnek látja ugyanazt a ruhát, hanem az, hogy az esküvőből, amelyen feltűnt, igencsak rossz házasság lett.

2015-ben néhány hétig az tartotta lázban az internet globális közönségét, hogy egy korábbi brit esküvőn lefotózott ruhát egyesek kék-feketének, mások arany-fehérnek láttak. A látszólag megmagyarázhatatlan jelenség olyannyira izgatta a nagyközönséget, hogy szakértőknek kellett elmagyarázni, miért is természetes jelenség ez és nincs benne semmi mágia (az eltérő érzékelés a színek agyi dekódolásával kapcsolatos biológiai alapműködésből következik).

De, ahogy az ilyen "hóbortokkal" lenni szokott, a ruha - amelynek Wikipédia-oldala is van, azzal az egyszerű címszóval, hogy "The dress" - ügye feledésbe merült. Csakhogy most a The Guardianen ismét feltűnt. Mint a Telex észrevette, a brit lap arról ír, hogy a házasságkötésnek, amelyen feltűnt (a menyasszony anyja viselte), nagyon rossz vége lett: a férj az esküvő után éveken keresztül terrorizálta a feleségét. A most 38 éves Keir Johnston a vádak szerint közel 11 éven át folytatott súlyos családon belüli erőszakot házastársával szemben (rendszeresen a falhoz szorította, fojtogatta, azzal fenyegette, hogy megöli, késsel hadonászott felé; kirángatta egy kocsmából, miután a nő nem volt hajlandó vele menni; elszigetelte barátaitól és figyelte a mozgását, pénzügyeit), végül megpróbálta megölni.

A férfi hétfőn a glasgow-i bíróság előtt tagadta az ellene felhozott vádakat. Az ügyben előzetes meghallgatások következnek, mielőtt 2024-ben tárgyalásra kerülne sor.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.30. kedd, 18:00
Szánthó Miklós
az Alapjogokért Központ főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×