eur:
395.12
usd:
371.08
bux:
65119.45
2024. április 19. péntek Emma
A Budapest Boráros tér és Csepel között közlekedő Hév szerelvény halad át a II. Rákóczi Ferenc úti fénysorompóval biztosított vasúti átjáróban. MTVA/Bizományosi: Faludi Imre  *************************** Kedves Felhasználó!
Nyitókép: MTVA/Bizományosi: Faludi Imre

Újabb drámai részletek a HÉV elé ugró taxis ügyében

A HÉV-vezető hamarosan visszatérhet dolgozni.

Múlt héten ugrott a HÉV elé egy taxis a Soroksári úton. A 63 éves férfi ütközött egy motorossal, és azt hitte, az belehalt a balesetbe, ezután döntött úgy, hogy véget vet saját életének. A motorosról kiderült, könnyebb sérüléseket szenvedett.

A Bors a HÉV vezetőjétől próbált többet megtudni a tragédiáról. A férfi azt mondta, nem nyilatkozhat, de az egyik közeli barátja révén kiderült, hogyan emlékszik vissza a történtekre.

A taxis férfi a járda szélén állt, amikor a HÉV közeledett. A HÉV vezetője azt hitte, hogy csak át akar kelni a síneken, miután elhalad a jármű, de váratlanul az utolsó pillanatban egy furcsa mozdulattal belépett elé.

A pálya azon szakaszán a HÉV 40 kilométeres sebességgel közlekedhet, és ezt a vezető ki is használta. A jármű féktávja 300 méter, vagyis a taxisnak esélye sem volt a túlélésre.

„Nem volt ideje azzal foglalkozni, hogy ő mit érez, mennyire viseli meg a szituáció, a feladatát végezte pontosan még abban a helyzetben is.

Így fegyelmezetten tájékoztatta a diszpécsert a történtekről, leszállította az utasokat, majd a protokoll szerint leszállt és megnézte, hogy életben van-e a férfi” – mondta az ismerős.

A HÉV-vezetőnek meg sem fordult a fejében, hogy a taxis mire készül, elmondások szerint nem látszott rajta semmi furcsa.

A férfi érzi magát olyannyira erősnek lelkileg, hogy nem élt a felkínált pszichológiai kezelés lehetőségével, és amint lehet, visszatér dolgozni.

Címlapról ajánljuk
Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!
választás 2024

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt. Elege van a "Gyurcsányozásból", és felidézte, mit csinált Karácsony Gergellyel a villamos, illetve a tram-train a 2022-es kampány ellenzéki előválasztásán.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×