eur:
394.13
usd:
368.78
bux:
66295.2
2024. április 25. csütörtök Márk

Nem könnyű most közlekedni a fővárosban - erre figyeljen

Budapesten nem jár a 2-es villamos, emellett a Sziget fesztivál és más rendezvények miatt útlezárásokra, elterelésekre kell számítani a város több pontján - tudatta honlapján a BKK.

Lezárták a Pesti alsó rakpart Irányi utcai lehajtóját a villamospálya felújítása miatt. A Március 15. téren az alsó rakpart felé félpályás korlátozást vezettek be, a váltakozó irányú áthaladást jelzőlámpa szabályozza. Szintén lezárták a Soroksári úton a Tóth Kálmán utcai villamosátjárót. A 2-es villamos nem közlekedik, helyette a 4-es és a 6-os villamossal, a 15-ös és a 115-ös autóbusszal, valamint a Kossuth Lajos tér és a Közvágóhíd között kiegészítő pótlóbusszal lehet utazni. A 24-es villamos rövidített útvonalon, a Keleti pályaudvar és a Haller utca/Soroksári út között közlekedik.

A Sziget Fesztivál miatt korlátozásokra kell számítani az Óbudai-sziget környékén. Lezárták a Jégtörő utat (Ángel Sanz Briz út - ezen a szakaszon a kerékpárutat is), a Mozaik utcát a Leányfalu utca és a Jégtörő út között, illetve csak engedéllyel lehet behajtani a Benedek Elek utcába és a Vajda János utcába.

Jövő hét csütörtökig a Budai alsó rakpart Mozaik utca és a Margit híd közötti szakaszára naponta 14 órától az éjjeli programok végéig szintén csak engedéllyel lehet behajtani, illetve a Mozaik utcába is a Szentendrei út és a Leányfalu utca között.

A H5-ös (szentendrei) HÉV éjszaka is közlekedik a Batthyány tér és Kaszásdűlő között, a 6-os villamos pedig éjszaka sűrűbben jár. A 226-os autóbusz módosított útvonalon, a Nyugati pályaudvar és az Aquincum között közlekedik. Rendkívüli hajójárat indul az Óbudai-szigethez a Jászai Mari tértől, a D12-es hajó azonban egyik irányban sem áll meg az Óbudai-sziget kikötőben.

Lezárták az Új Palotai úti vasúti átjárót vágányfelújítás miatt. Kerülni északi irányból a Berda József utca–Pozsonyi utca–Béke utca útvonalon, déli irányból pedig a Gönczöl utca–Kámfor utca–Szent László út útvonalon lehet.

Korlátozásra kell számítani Népfürdő utcában a Vizafogó utca és a Dagály utca között rendezvény miatt. Lezárták a Budai alsó rakpartot az Üstökös utca és a Halász utca között vasárnap 16 óráig. A 26-os autóbusz módosított útvonalon a Dagály utcán keresztül jár. (FINA Masters)

Lezárták a soroksári Hősök terét a Templom utca és a Kenyér utca között rendezvény miatt (Soroksári Búcsú) hétfőn hajnalig. Terelt útvonalon közlekedik a 166-os autóbusz, nem érinti a Soroksár vasútállomás megállót.

Útszűkületre számítsanak a XVI.,Pálya utcában a Csömöri út előtt vízcsőtörés miatt.

Útszűkületen kell áthajtani a XIX.,Zalaegerszeg utcában a Kund utca és a Cukrász utca között, mert beszakadt az útpálya. A148-as autóbusz terelve közlekedik, nem érinti a Zalaegerszeg utca és a Pannónia út megállót, a 999-es autóbusz szintén módosított útvonalon jár, a Pannónia út megállót nem érintve.

Az Astoriánál folytatódik a vízvezeték-felújítás. Megváltozott a forgalmi rend: a Rákóczi útonlezárták a kifelé vezető buszsávot és a külső sávot, azonban továbbra is mindkét irányban két-két sávban lehet majd haladni.

18 óráig lezárták a Dob utcát az Akácfa utca és az Erzsébet körút között aszfaltozás miatt.

Ezen a hétvégén a XIV., Szugló utcában az Angol utcánál félpályás korlátozásra és útszűkületre kell számítani elektromos közműmunkák miatt.

Hétvégén lezárták a Kós Károly sétányt az autóforgalom csillapítása miatt. A Kacsóh Pongrác úti felüljáróról nem lehet bekanyarodni az Állatkerti körútra sem.

Ezen a hétvégén a Szabadság hidat megnyitják a gyalogosok előtt, a hídon nem lesz közúti forgalom. A 47-es, a 48-as és a 49-es villamos nem közlekedik. Az 56A és a 61-es villamos meghosszabbított útvonalon, a Szent János Kórház és Kelenföld vasútállomás, illetve a Városház tér között jár. A 72-es trolibusszal meghosszabbított útvonalon Zugló vasútállomás és a Fővám tér között lehet utazni. A 7-es autóbusz a Gárdonyi tér megállóhelyen is megáll.

A H6-os HÉV helyett pótlóbusz jár a Közvágóhíd és Soroksár, Hősök tere között vágányépítés, illetve ezen a hétvégén Ráckeve és Szigetszentmárton-Szigetújfalu között H6R jelzésűpótlóbusszal lehet utaznikarbantartás miatt.

Ezen a hétvégén átépítik a villamosátjárókat a hűvösvölgyi autóbusz-végállomáson, ezért az érintett BKK-járatok (29-es, 57-es, 61-es, 63-as, 64-es, 64A, 157-es, 157A, 164-es, 257-es, 264-es, 956-os, 963-as és 964-es autóbusz) nem térnek be a buszfordulóba. Az ideiglenes le- és felszállóhelyeket a Hűvösvölgyi útra helyezik át.

Szombaton SH jelzésű nosztalgia hajóval lehet utazni a Jászai Mari tér és a Szabadság híd között. Vasárnap TH jelzéssel nosztalgia villamos jár a Szent János Kórház–Szent Gellért tér–Szent Lukács Gyógyfürdő–Széll Kálmán tér–Szent János Kórház útvonalon. BH jelzéssel nosztalgia autóbusz közlekedik a Deák Ferenc tér–Ferenciek tere–Erzsébet híd–Lánchíd utca–Bem rakpart–Margit híd–Nyugati pályaudvar–deák Ferenc tér útvonalon.

Címlapról ajánljuk
Inkább többre lesz szükség, mint kevesebbre – a heti munkaidő növelését sürgetik Ausztriában

Inkább többre lesz szükség, mint kevesebbre – a heti munkaidő növelését sürgetik Ausztriában

Miközben több más európai ország mellett Ausztriában is vita folyik a munkaidő csökkentéséről, a gazdaság minden területéről mintegy ötezer szereplőt képviselő ipari testület (IV) indítványozta, hogy a csökkentés helyett inkább növeljék a heti munkaidőt 41 órára. A javaslatot felkarolta a kormány egyik legtekintélyesebb minisztere, a szakszervezek azonban tiltakoztak.

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Gyenge az amerikai gazdaság, ütik a tőzsdéket

Gyenge az amerikai gazdaság, ütik a tőzsdéket

Lefordultak az irányadó európai tőzsdék a mai amerikai GDP-adatok és munkanélküliségi statisztikák közlését követően. A makoradatok mellett a vállalati gyorsjelentések lesznek a fókuszban, a héten az amerikai technológiai óriásokon van a hangsúly, amelyek közül a Meta csalódást okozott tegnap esti gyorsjelentésével. Itthon nagyban zajlanak az éves rendes közgyűlések, ma a Richter és a Mol tartja közgyűlését. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×