eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Jó és rossz hírekkel egyaránt szolgál a BKK a hétvégén Budapesten közlekedőknek

Jó és rossz hírekkel egyaránt szolgál a BKK a hétvégén Budapesten közlekedőknek

Jó hír, hogy holnaptól ismét megáll a Kossuth téren a 2-es metró, kellemetlen viszont, hogy rengeteg helyen kell útlezárásokra és forgalomkorlátozásokra számítani. Íme a lista.

Lezárták a Liszt Ferenc teret a Paulay Ede utca és az Andrássy út között rendezvény miatt. Így a Hegedű utca–Paulay Ede utca útvonal zsákutca lett.

Mától a Kőér utcában az Üllői útnál szakaszos és időszakos útszűkület nehezíti a közlekedést útépítés miatt.

A XIX., Ady Endre út kifelé vezető sávjátlezárták a Hunyadi utca és a Kossuth Lajos utca között, mert felújítják a villamospályát. A 42-es villamos helyett a teljes vonalon pótlóbusz közlekedik. A pótlóbusz, valamint a 68-as, a 148-as és a 151-es autóbusz módosított útvonalon közlekedik a külső végállomásaik felé, több megállót nem érint.

Demonstráció miatt korlátozásokra számíthatnak a Deák Ferenc térAndrássy útHősök tereútvonalon ma 14 és 22 óra között.

Ezen a hétvégén a H6-os (ráckevei) HÉV Pesterzsébet felső és Soroksár, Hősök tere között egy vágányon közlekedik karbantartás miatt.

Hétvégén a 3-as villamos helyett a Gubacsi út/Határ út és az Ecseri út között pótlóbusz közlekedik, mert a Gyáli úton a Napfény utcánál felújítják a villamosátjárót.

A Róbert Károly körúton befejeződik az útfelújítás, ezért vasárnaptól a teljes szakaszt az új forgalmi rendnek megfelelően használhatják az arra közlekedők.

Vasárnaptól az M2-es metró újra megáll a Kossuth Lajos téren. Az M2A állomáspótló autóbusz és a D2-es állomáspótló hajójárat a továbbiakban nem közlekedik.

Jó és rossz hírekkel egyaránt szolgál a BKK a hétvégén Budapesten közlekedőknek

DH jelzéssel nosztalgia villamos közlekedik ma a 2-es villamos vonalán a Közvágóhíd H és a Jászai Mari tér között.

Ma SHjelzéssel nosztalgia hajó közlekedik a Jászai Mari tér és a Szabadság híd között.

TH jelzéssel nosztalgia villamos közlekedik vasárnap a Szent János Kórház–Szent Gellért tér–Szent Lukács Gyógyfürdő–Széll Kálmán tér–Szent János Kórház útvonalon.

Vasárnap BH jelzéssel nosztalgia autóbusz közlekedik a Deák Ferenc tér M–Ferenciek tere M–Lánchíd utca–Bem rakpart–Margit híd-Nyugati pályaudvar M–Deák Ferenc tér útvonalon.

N72 jelzéssel nosztalgia trolibusz közlekedik a 72-es trolibusz vonalán vasárnap.

Az Istenhegyi úton a Zsibói utcánál lezárták a felfelé vezető oldalt csatornajavítás miatt. A 21-es, a 21A, a 212-es és a 990-es autóbusz Óra út megállóját áthelyezték.

A Helsinki úton a kólagyárnál lezárták a HÉV-átjárót felújítás miatt. Kerülni befelé a Torontál utcai HÉV-átjárón, kifelé pedig a Nagysándor József utca felé lehet.

Ugyancsak a Helsinki úton a Torontál utcánál vízvezeték-javítás miatt irányonként egy sáv járható.

A Róbert Károly körúton ismét változott a forgalmi rend, az Árpád híd pesti hídfőjénél a Népfürdő utcától a Váci útig lezárták a középső sávot. A Rákóczi híd irányában a Teve utca és a Lehel utca között aszfaltoznak, csak két sáv járható.

Sávlezárásra kell készülni a II., Felső Zöldmáli úton befelé a Pusztaszeri út után gázvezeték javítás miatt. A 29-es, a 111-es és a 931-es autóbusz Szemlő-hegyi-barlang megállóját a belső végállomások felé áthelyezték.

A Nagymező utcában a Bajcsy-Zsilinszky út közelében lezárták az Andrássy út felé vezető sávot, mert tart az útpálya helyreállítása.

Útszűkület nehezíti a közlekedést a VII., Nefelejcs utcában az István utca és a Marek József utca között gázvezeték javítás miatt.

A VIII., Teleki László téren a Karácsony Sándor utcánál útszűkület nehezíti a közlekedést közműjavítás miatt.

Sávlezárás nehezíti a közlekedést a Bem József utcában a Tölgyfa utca és a Fő utca között, útfelújítás miatt.

Az Ürömi utat egyirányúsították a Pusztakúti úttól a Szentendrei út felé közműfelújítás miatt, illetve lezárták a Ráby Mátyás utcát az Ürömi útnál, így a Hollós Korvin Lajos utca felől zsákutca lett.

Lezárták a Szent Gellért rakpart külső sávját a Szabadság hídtól északra a Rudas Gyógyfürdőig közműfelújítás miatt.

A Budafoki úton befelé a Lágymányosi utca előtt sávlezárásra kell számítani, mert csatornát javítanak.

A Gyömrői úton kifelé a Felsőcsatári út és a Ráday Gedeon utca között szakaszos sávlezárásra kell számítani közműépítés miatt.

A HUNGEXPO területén rendezvényt tartanak ezért a 100-as autóbusz sűrűbben közlekedik. 

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×