eur:
389.59
usd:
362.02
bux:
0
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Újabb pert kaphat a nyakába az Apple

Környezetvédők perrel fenyegetik az Apple céget, amiért annak egyik népszerű terméke, az iPhone mérgező anyagokat tartalmaz.

Hatvan napot adott az Apple-nek a Centre of Environmental Health (CEH) arra, hogy tegyen határozott lépéseket az iPhone gyártásánál használt toxikus anyagok kivonása érdekében.

Az elektronikai cégek hagyományosan bíznak termékeik laza, tiszta imázsában, amelyek emiatt váltak eladhatóvá. Az évek során azonban kiderült: ha bepillantunk a csillogó felszín alá, ott egész mást találunk - mondta a Greenpeace munkatársa, David Santillo.

A nyáron a Greenpeace aktivistái egy független laboratóriumban vizsgáltatták be a telefont, amelyről kiderült, hogy több alkatrésze egészségre és környezetre ártalmas anyagokat - például brómot vagy PVC-t - tartalmaz.

A perről szóló értesítést a CEH megküldte az Apple-nek és Kalifornia államügyészének is.

A környezetvédelmi szervezet lépése kínos helyzetbe hozhatja Al Gore-t is: a politikusból lett harcos környezetvédő az Apple vezetőségének tagja, a múlt héten pedig megosztva Nobel-békedíjat kapott.

Az Apple egyik szóvivője elmondta: a cég már korábban ígéretet tett arra, hogy a jövő év elejétől felhagy a kifogásolt anyagok használatával.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×