eur:
389.59
usd:
361.8
bux:
68002.24
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Lövöldözés a maffiaellenes esten, a színész elsírta magát

Lövöldözés tört ki egy, a szervezett bűnözés elleni rendezvényen. Az esten Roberto Benigni lépett fel, aki elsírta magát az eset miatt.

A lövések csupán néhány perccel dördültek el azután a calabriai Consenza városában, hogy az Oscar-díjas olasz színész arról beszélt: mennyire bátrak a calabriaiak.

Roberto Benigni azt mondta: a calabriaiakat sújtó előítéletek - amelyek szerint az országrészben a szicíliai maffiához hasonló bűnszervezet, a 'Ndrangheta uralkodik - igazságtalanok.

"Calabria nem a 'Ndrangheta területe, hanem egy olyan régió, ahol az emberek a 'Ndrangheta ellen harcolnak" - jelentette ki a rendezvény során a színész.

Az estét megzavarta egy férfi, Claudio Azzinari, egy ismert bűnöző, akit elkaptak és kihajítottak a biztonsági őrök, miközben megpróbált - jegy nélkül - bejutni a rendezvény helyszínére.

Az egyik őr, a 22 éves Mario Fiore Diego később újra lecsapott Azzinarira, amikor az éppen átmászni készült a kerítésen, hogy bejusson az előadásra.

A két férfi össze is szólalkozott, majd Azzinari elviharzott. Hazament, magához vette fegyverét, majd visszatérve hatszor rálőtt a fiatal őrre.

A fegyveres a lábán és a combján találta el Mario Fiore Diegót, akit súlyos sérülésekkel vittek kórházba.

Roberto Benigni először az hitte, tűzijátékot lőttek fel a közelben - ahogyan ez ünnepek idején Dél-Olaszországban megszokott -, amikor azonban rájött, hogy lövéseket hallott, elsírta magát.

A színész fellépése egy volt abban a rendezvénysorozatban, amelyet azután szerveztek meg, hogy Németországban meggyilkoltak hat calabriai emigránst.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×