eur:
390.49
usd:
358.83
bux:
72940.89
2024. július 19. péntek Emília
Ütközésben összeroncsolódott személygépkocsik az Árpád hídon 2023. július 1-jén. Eddig tisztázatlan körülmények között egy személyautó elütött egy kerékpárost, majd összeütközött egy másik autóval. A balesetben többen megsérültek, egy férfi a kórházban meghalt.
Nyitókép: MTI/Mihádák Zoltán

Árpád hídi gázolás: a Mercedes sofőrje után az egyik BMW-s következik

Habár a halálos kimenetelű ütközést a Mercedes okozta, a rendfenntartók most a nyomában száguldó, majd a roncsnak ütköző BMW sofőrjét is elővették.

Újabb gyanúsítottat hallgattak ki a hatóságok a tavaly július elseje hajnalán az Árpád hídon történt tragikus baleset ügyében, amely során egy feltuningolt Mercedes letarolta a szalagkorlátot, majd halálra gázolt egy ott tekerő 26 éves kerékpárost - értesült róla a 24.hu.

A tavaly nyáron történt halálos balesetet, melyről az Infostart is beszámolt, a rendőrség szerint egy spontán kialakult gyorsulási verseny okozta, amiben a Mercedes mellett két BMW vett részt. A csaknem 700 lóerősre feltuningolt Mercedes haladt elől, az autó azonban megcsúszott, a sofőr elvesztette uralmát a jármű fölött, és az a szalagkorlátba csapódott.

Az esetet térfigyelő kamerák is rögzítették, melyek felvételeiből a rendőrség közzétett egy összefoglalót saját YouTube-csatornáján. Ezen látható, hogy a Mercedes az ütközés után felborult és körülbelül 70 métert pörgött a tetején, azt követően a mögötte érkező két BMW közül a második is belerohant.

A Fővárosi Főügyészség tájékoztatása szerint utóbbi BMW sofőrjét hallgatták ki gyanúsítottként közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt.

A testület azt írta, a megalapozott gyanú szerint a sofőr a megengedett haladási sebességet jelentősen túllépve közlekedett az Árpád hídon és nekiütközött a korábbi közlekedési baleset következtében a hídon a tetején álló személygépkocsinak, ezzel személyi sérülést okozva. Hozzátették, a BMW-s a gyanúsítás ellen panasszal élt, amit a Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség megvizsgált, és annak alaptalansága miatt elutasított.

Az ügyészség szerint a nyomozás továbbra is zajlik, és várhatóan később azt is tisztázza majd, hogyan befolyásolta a történteket, hogy a biciklis halálát okozó Mercedes menetstabilizátora ki volt kapcsolva. Szintén kivizsgálják, hogy az autókon végzett módosítások, tuningolások esetén felmerül-e, hogy illegálisan növelték-e az autó teljesítményét.

Címlapról ajánljuk

Koi Tamás: a vállalati rendszergazdák legnagyobb rémálma vált valóra, hetekig tarthat a káosz

Egy informatikai hiba okoz tömeges leállásokat világszerte. Több országban repülőtereken, bankokban, kórházakban és a médiában is problémákat jelentettek. Egy kiberbiztonsági cég egyik frissítése okozta a hibát, a hatásai pedig napokig, sőt, akár hetekig is tarthatnak – mondta az InfoRádióban Koi Tamás, a HWSW informatikai szakportál újságírója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.22. hétfő, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×