eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Közúti gépjármű-ellenőrzés Szentendrén 2018. március 8-án. A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága és a Szentendrei Rendőrkapitányság közös szervezésében Nőnapi figyelem elnevezéssel tartott közúti ellenőrzést.
Nyitókép: MTI/Mohai Balázs

Árpád hídi baleset: itt a rendőrség friss válasza

A budapesti rendőrök 2023 augusztusban 44 alkalommal tartottak ellenőrzést a főváros útjain a balesetek, az illegális gyorsulások, „driftelések” és engedély nélküli jármű-átalakítások megelőzése, megszakítása és szankcionálása céljából.

A rendőrség Budapest területén összesen 44 esetben hajtottak végre akciót az elmúlt hónapban, és az ellenőrzésekhez nem csupán rendőri jelleggel ellátott szolgálati gépkocsikat és motorkerékpárokat, hanem civil jellegű járműveket és kamerás drónokat is igénybe vett.

Egy hónapos razzia mérlege:

  • 654 intézkedés
  • 636 sebességtúllépés
  • 161 helyszíni bírság
  • 41 közigazgatási bírság
  • 2 szabálysértési feljelentés
  • 3 közigazgatási jegyzőkönyv

A sebességtúllépésekről 429 leállítás nélküli felvétel készült. „Drifteléshez” kapcsolódó szabályszegések miatt egy emberrel szemben szabálysértési feljelentést tettek.

Az akciók a sebességméréseken felül a gépjárművek engedély nélküli átalakítására is kiterjedtek, a szabálytalanságok miatt két szabálysértési feljelentést tettek, illetve egy jármű forgalmi engedélyét is elvették a helyszínen.

A rendőrök ittasság gyanúja miatt 15, míg bódultság gyanúja miatt 5 vezetőt fogtak el, továbbá 23 embert mintavétel céljából állítottak elő. Körözés miatt négy ember fogtak el az akciók során, valamint 26 esetben éltek büntetőfeljelentéssel.

Hiányos világítás, kézben tartott mobiltelefon használata vezetés közben vagy lejárt műszaki érvényesség miatt, illetve biztonsági öv használatának elmulasztása miatt további 105 helyszíni bírságot és 196 közigazgatási bírságot szabtak ki, illetve 64 szabálysértési feljelentést és öt közigazgatási jegyzőkönyvet töltöttek ki.

A police.hu oldalon megjelent közlemény szerint a BRFK rendszeresen tart és a jövőben is rendszeresen fog tartani hasonló közlekedésrendészeti ellenőrzéseket, valamint külön célellenőrzéseket a többi közlekedőre veszélyt jelentő járművezetők kiszűrésére.

Az augusztusi akciókat azért is kezdeményezhette a rendőrség, mert nagy visszhangot váltott ki az a baleset, amely még július elején történt az Árpád hídon, ahol egy versengő autós megpördülve halálra gázolt egy vétlen kerékpárost.

Címlapról ajánljuk
Polgár Csaba: a megelőzés, a szűrések és a daganatellenes oltások is nagyon fontosak

Polgár Csaba: a megelőzés, a szűrések és a daganatellenes oltások is nagyon fontosak

A koronavírus-járvány utóhatásaként sokkal kevesebben járnak szűrővizsgálatokra, mint a pandémia előtt, ezért átfogó kampányra lenne szükség, hiszen a népbetegségek megelőzhetők - mondta az InfoRádióban az Országos Onkológiai Intézet főigazgatója. Polgár Csaba professzor kardiológus és gyermekgyógyász kollégáival együtt több vidéki fórumon tart előadást erről.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×