eur:
383.99
usd:
354.05
bux:
68846.13
2024. május 25. szombat Orbán

Novák Katalin bocsánatot kér és lemond

A kegyelmi döntését hibásnak nevezte és bejelentette távozását a köztársasági elnöki posztról Novák Katalin.

Novák Katalin azt mondta: olyan kegyelmi döntést hozott, amely sokakban értetlenkedést és békétlenséget váltott ki. Érthetőnek nevezte, hogy ők magyarázatot várnak.

Azt hangsúlyozta, hogy áprilisban abban a hitben döntött, hogy az elítélt nem élt vissza a kiszolgáltatott gyerekekkel.

Elismerte, hogy hibázott, és közölte: lemond.

Szavaiból az is kiderült, hogy visszavonul a politikától.

Az államfő hivatalos katari programját megszakítva tért haza, hogy megtegye a bejelentést.

Az ellenzéki pártok és civil szervezetek napok óta tiltakoztak Novák Katalin kegyelmi döntése ellen, és az államfő lemondását követelték.

Pénteken több ezren tüntettek Sándor-palotánál Novák Katalin köztársasági elnök ellen, aki tavaly április 27-én kegyelmet adott a bicskei gyermekotthon igazgatóhelyettesének. A férfit azért ítélte el jogerősen a bíróság, mert a pedofil igazgató áldozatainak az igazgatóra nézvést terhelő vallomásait akarta megváltoztattatni az áldozatokkal.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.24. péntek, 18:00
N. Rózsa Erzsébet
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanára, a Világgazdasági Intézet munkatársa
Nagy esésből álltak talpra az amerikai tőzsdék

Nagy esésből álltak talpra az amerikai tőzsdék

Csúnyán lefordultak az amerikai tőzsdék tegnap, a Dow közel egy éve nem zárt ennyire rossz napot, de a két másik vezető index is komoly esést szenvedett el. Rontotta a hangulatot, hogy a Fed legutóbbi ülésének jegyzőkönyve és az erős amerikai gazdasági adatok ráerősítettek a hosszabb ideig magasan maradó kamatok narratívára. Az ázsiai tőzsdék ezek után szintén lejjebb kerültek, és Európában is esés látszott ma, az USA tőzsdéi azonban javítani próbálnak a tegnapi esés után. Itthon komoly mínuszba került az OTP és a Mol árfolyama, azonban nem érdemes megijedni, hiszen ezt mindkét papír esetében az osztalékszelvény-vágás okozta.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×