eur:
389.15
usd:
362.88
bux:
67977.72
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Nyitókép: Varga Judit/Facebook

Kegyelmi ügy: a felterjesztésről és ellenjegyzésről kérdezte Varga Juditot a Momentum elnöke

Donáth Anna szerint Varga Judit bűntárssá vált a kegyelmi ügyben.

Levélben kérdezi személyes felelősségéről a kegyelmi ügyben a volt igazságügyminisztert a Momentum elnöke. Donáth Anna három kérdésre vár választ:

  1. Igaz-e, hogy felterjesztésében nem javasolta kegyelemre Novák Katalinnak K. Endrét, majd mégis aláírta a kegyelmi kérelmet, a kormány nevében vállalva ezzel a politikai felelősséget?
  2. Miért jegyezte ellen, ha tudott róla, hogy ezzel egy pedofilsegítőt enged szabadon?
  3. Kapott-e utasítást az ellenjegyzésre Orbán Viktor miniszterelnöktől?

Az ellenzéki politikus szerint Varga Judit az aláírásával bűntárssá vált a kegyelmi ügyben. Akkor is, ha felülről utasították, és akkor is, ha önként írta alá, hogy K. Endrét visszaengedjék a gyerekek közé.

Közben a Demokratikus Koalíció azt firtatja, visszament-e a gyerekek közi a volt bicskei igazgatóhelyettes.

Barkóczi Balázs, az ellenzéki párt szóvivője közölte: a DK válaszokat vár a kormánytól arra, hogy a bicskei gyermekotthon kényszerítés miatt elítélt volt igazgatóhelyettese az elnöki kegyelem óta eltelt időszakban

dolgozott-e iskolában, óvodában vagy gyermekekkel foglalkozó szociális intézményben.

A politikus emlékeztetett: az elkövető nincs eltiltva a gyerekektől, vagyis a férfi a kegyelem óta szabadon visszamehetett a gyerekek közé.

Barkóczi Balázs arról beszélt, úgy kell módosítani a büntető törvénykönyvet, hogy ez ne történhessen meg ismét, ezért a DK rendkívül szigorú pedofilellenes törvénycsomag bevezetését javasolja, egyben arra kért mindenkit, hogy támogassa a párt Novák Katalin lemondását követelő online petícióját.

Címlapról ajánljuk
Elindultak az ellenőrzések az egészségügyben: mást várnak a háziorvosok, és mást a kamara

Elindultak az ellenőrzések az egészségügyben: mást várnak a háziorvosok, és mást a kamara

A háziorvosok kollegiális vezetője, Békássy Szabolcs azt mondta az InfoRádióban, hogy a Belügyminisztérium által nemrég elrendelt ellenőrzések célja hosszú távon nem a bírságolás, hanem egy átfogó kép kialakítása az egészségügyi ellátórendszer humánerőforrás helyzetéről. A Magyar Orvosi Kamara főtitkára pedig arról beszélt, hogy főként financiális okai lehetnek a nem megfelelő hatékonyságú kórházi munkavégzésnek.

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×