eur:
394.01
usd:
363.56
bux:
66169.03
2024. március 3. vasárnap Kornélia
A Lófő-tisztás a Bükki Nemzeti Parkban, Bükkszentkereszt közelében 2020. május 23-án. 1999 óta minden évben május 24-én, az első európai nemzeti park (Svédország, 1909) létrehozásának évfordulóján ünneplik az európai nemzeti parkok napját. A kezdeményezés célja felhívni a figyelmet a nemzeti parkok és egyéb védett területek jelentőségére, illetve a környezettudatos gondolkodás fontosságára.
Nyitókép: MTI/Vajda János

Ekkor már tényleg ordít a farkas: mínusz 20 foknál hidegebbet mértek Magyarországon

December 4-én hajnalban mínusz 21,4 fokot mértek a Bükk-fennsíkon.

A Bükki Nemzeti Park Igazgatóság területén található bükk-fennsíki Mohos-töbörben hétfőn hajnalban -21,42 fokot mértek - adta hírül az ME Földrajz-Geoinformatika Intézet.

A Miskolci Egyetem szakmai Facebook-oldalán arról is írnak, hogy "a hivatalos országos mérőhálózatok -13 fok körüli értékeket hoztak, a területi szórást azonban nagyban befolyásolták a pillanatnyi, országosan inhomogén körülmények".

Az egyébként szélvédettebb Vörösmeteor-töbör, Kerékgyártó Róbert online mérőállomása is komoly hőmérsékleti hullámvasúton ment keresztül az éjjel, (itt mínusz 17,5 fok volt), ami "jól mutatja, hogy a fennsíkon belül is nagy volt a légköri zavarás által okozott változatosság".

Címlapról ajánljuk
A fogyasztóbarát otthonbiztosítások lehetnek a következő hetek nagy nyertesei

A fogyasztóbarát otthonbiztosítások lehetnek a következő hetek nagy nyertesei

Még el sem kezdődött, de már egyre többen érdeklődnek a kormány márciusra meghirdetett lakásbiztosítási kampánya iránt, ami azt jelzi, hogy megmozdulhat a piac – mondta az InfoRádióban a CLB Független Biztosítási Alkusz kommunikációs igazgatója. Németh Péter emlékeztetett: március 1. és március 31. között bárki felmondhatja, illetve lecserélheti a lakásbiztosítását, függetlenül attól, hogy mikor van a szerződése évfordulója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.04. hétfő, 18:00
Kovács Zsolt
öngondoskodásért felelős miniszteri biztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×