eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Nyitókép: Pexels.com

További három hónapig börtönben maradnak a februári, budapesti utcai támadások elkövetői

Továbbra is börtönben marad az a két külföldi elkövető, akik februárban egy nagyobb társasággal több napon át járókelőket vertek meg Budapesten egy támadássorozat keretében. A csoport szabadon lévő tagjai közül hat német állampolgárt jelenleg is keresnek a hatóságok.

A februári támadások Budapest négy fő pontján történtek: a legalább 15 tagú, főként külföldiekből – német, olasz és görög személyek – álló szélsőbaloldali radikális csoport nyolc járókelőt támadott meg. Brutálisan léptek fel ellenük, úgy összeverték őket, hogy közülük néhányan súlyosan megsérültek és kórházba is kellett vinni őket.

A Budai Központi Kerületi Bíróság most három hónappal, november 14-ig meghosszabbította két gyanúsított letartóztatását.

A végzés egyelőre nem végleges. Az elkövetők közül hat német állampolgárt jelenleg is keresnek a hatóságok – értesült a Magyar Nemzet.

A lap emlékeztet, hogy február 10-én, Budapesten egy símaszkos, felfegyverzett banda hátulról megtámadott egy középkorú férfit, aki éppen munkába sietett. Olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy azonnal kórházba kellett szállítani. Nem sokkal később kiderült, hogy ez az akció része volt egy komolyabb antifasiszta támadássorozatnak, amit több napon keresztül követtek el a főváros utcáin.

A rendőrség korábbi tájékoztatása szerint az elkövetők számukra ismeretlen embereket támadtak meg szélsőjobboldali nézetekre utaló öltözékük miatt.

A támadók emiatt azt hihették róluk, hogy a kitörés napjára érkeztek Budapestre.

A rendőrök a támadók közül többeket követtek, és végül a belvárosban fogták el őket: egy német férfit, valamint egy német és egy olasz nőt. Műanyag borítású kalapács, ólommal bélelt gumikesztyű, vipera, gázspray volt náluk. A támadások a hírhedt német szélsőbaloldali szervezet, a Hammerbande módszereire emlékeztettek.

A német nő bűnügyi felügyeletbe került és ott is marad október közepéig, míg a német férfit és az olasz nőt letartóztatták. Utóbbi két személy érintett a most meghozott bírósági ítéletben.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 28. 10:40
×
×
×
×