eur:
389.18
usd:
363.85
bux:
68140.32
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Nyitókép: Budapesti Rendőr-főkapitányság

Fejlemény a budapesti utcai támadások ügyében – videó

A bíróság három gyanúsítottat letartóztatott, egy német nővel szemben pedig bűnügyi felügyeletet rendelt el. A döntés ellen azonban az ügyészség fellebbezett.

Nyomozást folytat a Budapesti Rendőr-főkapitányság a budapesti támadások kapcsán. A főváros különböző pontjain a Kitörés napja nevű rendezvény vélt résztvevőit támadták meg. A nyomozást azért végzik, mert a gyanú szerint felfegyverkezve, csoportosan elkövetett közösség tagja elleni erőszak, súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmények történtek – írja a Fővárosi Főügyészség sajtóközleményében.

Mint korábban az Infostarton írtuk, az elkövetők számukra ismeretlen embereket támadtak meg Budapesten szélsőjobboldali nézetekre utaló öltözékük miatt. A nyomozók az ügyben eddig négy személyt, köztük három külföldi állampolgárt hallgattak ki gyanúsítottként.

Az ügyészség mind a négy őrizetbe vett gyanúsított letartóztatását indítványozta a szökés, elrejtőzés veszélye, valamint a bizonyítás megnehezítésének veszélye miatt.

A magyar és az olasz nőt, valamint a német férfit letartóztatták. Negyedik társukkal, az előkészülettel gyanúsított német állampolgárságú nővel szemben bűnügyi felügyeletet rendeltek el. Magatartási szabályként a bíróság annyit írt elő, hogy minden héten egyszer, e-mailen jelentkezzen a Budapesti Rendőr-főkapitányság email címén.

Az ügyészség fellebbezett a bűnügyi felügyelet elrendelése miatt, a német nő letartóztatása érdekében.

A gyanúsítottnak ugyanis nincsMagyarországon bejelentett lakó-, illetve tartózkodási helye, magyarországi kötődése. A gyanúsítottak terhére rótt bűncselekmény körülményeiből alappal feltételezhető, hogy ő is csak a Kitörés napja elnevezésű rendezvény okán érkezett Magyarországra. Így alappal feltételezhető az is, hogy az eljárásban elérhetetlenné válik a hatóságok számára.

A közlemény szerint az támadások szervezett jellegére, a gyanúsítottaknál talált eszközökre tekintettel jelenleg megalapozottan lehet következtetni arra, hogy a gyanúsítottak veszélyeztetnék a bizonyítást, különösen a velük együttműködő társaik beazonosítását. A német nő esetében elrendelt bűnügyi felügyelet a bizonyítás megnehezítése veszélyének kiküszöbölésére is alkalmatlan.

Az elkövetők után indított hajtóvadászat eredményeként a fővárosi rendőrök négy gyanúsítottat 48 órán belül elfogtak. A Budapesti Rendőr-főkapitányság videót is közzétett a feltételezett elkövetők elfogatásáról:

Címlapról ajánljuk
Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Kritikus szintet szakított le a forint

Kritikus szintet szakított le a forint

Ugyan a magyar piac is zárva tartott május 1-jén, de a forint érdemben erősödni tudott a vezető devizákkal szemben, az euróval szemben pedig már a kulcsfontosságúnak számító 390-es szintet is leszakította a jegyzés. Ezt követően pedig csütörtökön is folytatódik a hazai fizetőeszköz erősödése. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×