eur:
389.24
usd:
362.5
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Nyitókép: Police.hu

Budapesti támadások: újabb elkövetőket nevezett meg egy német lap

A Bild című napilap már öt azonosított német elkövetőről tud, és a budapesti támadásokat összefüggésbe hozza egy januári, erfurti cselekménnyel is.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság hétfőn tájékoztatott arról, hogy a múlt héten négy esetben támadás ért járókelőket a fővárosban, és az áldozatokat, akik közül hárman súlyosan, öten könnyebben sérültek meg, az kötötte össze, hogy mindannyian szélsőjobboldalinak látszó ruházatot, például bomberdzsekit viseltek.

A rendőrség nyomozócsoportja az utcai kamerafelvételek alapján egy 15 fős csoportot azonosított, és közülük négy embert, két német, egy olasz és egy magyar állampolgárt fogott el a hét végén a Teréz körúton. Azon túl azonban, hogy mindannyian megtagadták az együttműködést a nyomozókkal, és nem ismerték el a nekik felrótt cselekményeket, nem árult el a rendőrség.

A Bild című napilap azonban úgy értesült, hogy legalább öt német állampolgár van a feltételezett elkövetők között: Clara W. (22 éves), Anna M. (26), Emilie D. (20), Moritz S. (20) és Tobias E. (29), közülük Anna M. és Tobias E. ült abban a taxiban, amelyet megállítottak a budapesti rendőrök. A gyanúsítottak Németország különböző tartományaiból érkeztek Budapestre, Szászországból, Türingiából, Észak-Rajna-Vesztfáliából és Alsó-Szászországból.

A német lap szerint a 38 éves olasz Illaria S. került még rendőrségi őrizetbe, illetve egy 42 éves magyar férfi. A Bild azt írja, hogy a Kitörés Napjára a magyar fővárosban gyülekező szélsőjobboldaliakra vadásztak szélsőbaloldali radikálisok. Arra is emlékeztet, hogy a budapesti támadások nagy hasonlóságot mutatnak, egy január 12-én történt erfurti esettel, amikor szintén antifasiszta radikálisok rontottak baltával, viperával és gázspray-vel két német neonácira, mindketten súlyos fejsérüléseket szenvedtek. Az elkövetőket azóta is keresik.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×