eur:
389.26
usd:
362.99
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Nyitókép: Pixabay

Újabb rendőrségi intézkedés a budapesti utcai támadások ügyében

Két német állampolgár ellen elfogatóparancsot adtak ki a budapesti utcai támadások ügyében - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK).

A fővárosban a február 11-ét megelőző napokban elkövetett támadások kapcsán újabb két feltételezett elkövetőt azonosított a BRFK-nak a bűncselekmény-sorozat felderítésére létrehozott nyomozócsoportja.

Egy német állampolgárságú 20 éves férfi és egy 22 éves nő ellen a budapesti nyomozók közösség tagja elleni erőszak miatt adtak ki körözést és kezdeményezték európai elfogatóparancs kibocsátását.

A rendőrség közleményében emlékeztetett: a magyar rendőrök már az első bűncselekményt követő 48 órán belül elfogtak és őrizetbe vettek három külföldi és egy magyar gyanúsítottat.

"A Budapesti Rendőr-főkapitányság üzenete egyértelmű: nem tűrjük, hogy akár ideológiai alapon, akár anélkül emberekre támadjanak a fővárosban. A jogszabályok által lehetővé tett valamennyi eszközt igénybe vesszük, hogy az elkövetőket állampolgárságra, ideológiára, nemre való tekintet nélkül azonosítsuk, és lefolytassuk velük szemben az eljárást" - olvasható a police.hu-n.

A Fővárosi Főügyészség szerdai tájékoztatása szerint az eddig őrizetbe vett négy ember közül a bíróság három gyanúsítottat - egy magyar és egy olasz nőt, valamint egy német férfit - letartóztatott, egy német nővel szemben pedig bűnügyi felügyeletet rendelt el.

Közölték, a Budapest különböző pontjain a "kitörés napja" elnevezésű rendezvény vélt résztvevői ellen elkövetett támadások miatt a BRFK közösség tagja elleni, felfegyverkezve, csoportosan elkövetett erőszak, súlyos testi sértés és más bűncselekmények miatt nyomoz.

A rendelkezésre álló adatok szerint az elkövetők szélsőjobboldali nézetekre utaló öltözékük miatt támadták meg a számukra ismeretlen sértetteket - tették hozzá.

A teleszkópos botokkal, úgynevezett viperákkal, valamint boxerekkel és más eszközökkel végrehajtott támadásokat a rendőrség korábbi közlése szerint hét-nyolc ember követte el, de a társaságnak vélhetőleg tíz-tizenöt tagja lehet.

  • A támadók múlt csütörtökön lengyel turistákat vertek össze, a sértettek közül ketten súlyos, töréses sérüléseket szenvedtek.
  • Pénteken egy férfit bántalmaztak hasonló módon Gazdagréten, ő könnyebben sérült meg.
  • A belvárosi Bank utcában egy koncertről hazainduló párt vertek össze, a férfi súlyosan megsérült,
  • az I. kerületi Mikó utcában pedig egy német párt bántalmaztak súlyosan.
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×