eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Nyitókép: Pexels.com

Most aztán tényleg nem szabad játszani a tűzzel

Egyre több vármegyében rendelnek el tűzgyújtási tilalmat a kánikula és a csapadékszegény időjárás miatt. Jelenleg nyolc körzetben van ilyen korlátozás, de az ország egész területén nagyon óvatosnak kell lenni a tűzzel.

A tűzgyújtási tilalmat a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) rendeli el az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság egyetértésével. Jelenleg az erdőkben és azok 200 méteres körzetében tilos tüzet rakni, még a kijelölt tűzrakóhelyen is – hívta fel a figyelmet Mukics Dániel tűzoltó alezredes, hozzátéve: természetesen ha valaki a saját kertjében szeretne „főzőcskézni”, arra most is van lehetőség. A tüzet viszont senki egyetlen egy pillanatra se hagyja őrizetlenül, mert mindig abból születik a baleset – fogalmazott az BM OKF szóvivője, kiegészítve azzal is, hogy ha feltámadna a szél, azonnal fejezzük be a szabadtéri sütögetést.

Mukics Dániel jelezte továbbá, ha valaki a társasházi erkélyén szeretne kicsit grillezni, arra van lehetőség, de nem mindegy, hogy milyen berendezéssel.

A katasztrófavédelem az elektromos grillsütőt javasolja, mert „abból nem lehet probléma”.

A hőség és a szárazság folytatódik – tájékoztatott Pál Márton meteorológus, az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa. Mint fogalmazott, nyugodt, de egyre melegebb idő várható, 38 Celsius-fok is lehet. A jövő hét közepén aztán egy újabb hidegfront érkezhet hazánk térségbe, bár ebben még jelentős a bizonytalanság. Ekkor nagyobb területeken számíthatunk záporokra, zivatarokra, addig viszont nagyrészt nyugodt időnk lesz – tette hozzá.

A hatóságok azt kérik, hogy mindenki tartsa be a tűzgyújtási tilalmat, sőt, lehetőség szerint még ott se gyújtsanak tüzet, ahol szabad. Senki ne dobjon ki cigarettacsikkeket a kocsikból, mert azok pillanatok alatt lángba boríthatják az út menti növényzetet. A tűzgyújtási tilalomról az erdotuz.hu és a katasztrofavedelem.hu honlapokon elhelyezett térképen tájékozódhatnak.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Túl keveset dolgoznak a németek – vagy pont, hogy túl sokat?

Túl keveset dolgoznak a németek – vagy pont, hogy túl sokat?

Christian Lindner pénzügyminiszter a közelmúltban kifogásolta a németek munkához való viszonyát, szerinte mentalitásváltásra van szükség. Egy tanulmány szerint ugyanakkor soha ennyit nem dolgoztak a németek, mint a múlt évben. Sőt a politika közreműködésével lehetne még ennél többet is. Most akkor mi az igazság?
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×