eur:
389.55
usd:
363.15
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
A zalaegerszegi Dísz tér 2019. október 9-én.
Nyitókép: MTI/Varga György

Zalaegerszeg új szakaszt kezdett az egységes országos tarifarendszerben

Július 1-jétől érvényesek a vármegye- és országbérletek a város helyi közlekedésében is.

A zalai megyeszékhely az első település, amely csatlakozik az egységes tarifarendszerhez - emelte ki Nagy Bálint, az Építési és Közlekedési Minisztérium közlekedésért felelős államtitkára.

A zalaegerszegi közgyűlés egyhangúlag elfogadta a minisztériummal kötött megállapodást, amely alapján az új bérlettípusok a város közigazgatási határán belül is használhatók.

A változás miatti bevételkiesés felét a kormány átvállalja az önkormányzattól.

Az államtitkár hozzátette, hogy az olcsó, egyszerű, korlátlan ország- és vármegyebérletek rendkívül népszerűek, a május 1-jei bevezetés óta már 336 ezret értékesítettek. A kormány ezzel is szeretné megkönnyíteni a vidéken élők közlekedését, de a gazdaság erősítéséhez is hozzájárul a helyközi közlekedés egészére, minden MÁV-, Volán- és Gyesev-járatra kiterjedő újítással.

A szakpolitikus hangsúlyozta, hogy továbbra is csatlakozhat bármelyik település az országos rendszerhez, az Építési és Közlekedési Minisztérium kezdettől fogva nyitott az egyeztetésre. Nagy Bálint elmondta, hogy

jelenleg is több várossal tárgyalnak, így hamarosan újabb helyközi járatokkal bővülhet a bérletek érvényessége.

A 30 napos vármegyebérletek 9450 forintba, a 30 napos országbérletek 18 900 forintba kerülnek. A tanulók és más jogosultak 90 százalékos kedvezménnyel, vagyis mindössze 945 forintért, illetve 1890 forintért vásárolhatják meg ezeket a bérleteket.

Címlapról ajánljuk

Wéber Gábor elmondta, ki szorongathatja meg Max Verstappent

A hétvégi Forma–1-es Miami Nagydíjon is a Red Bull és Max Verstappen a fő esélyes – mondta az InfoRádióban Wéber Gábor. A kommentátor a 2024-es szezon első öt versenyének legfontosabb történéseit is elemezte, valamint kitért arra is, milyen következményei lehetnek annak, hogy Adrian Newey tervezőmérnök 2025-ben már biztosan távozik a vb-címvédő istállótól.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×