eur:
394.06
usd:
364.77
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Sajátos rezsicsökkentés, nincs érdemi válasz a PB-gázpalackok ügyében

Egyelőre nincs megoldás arra, hogy a kereskedők a hatósági áras PB-gázpalackok helyett egy kisebb tömegű, drágább terméket kezdtek árusítani, kikerülve így a rezsicsökkentést - derült ki az Országgyűlés plenáris ülésén egy ellenzéki kérdésre adott államtitkári válaszból.

Kisebb tömegű gázpalackot vezettek be a kereskedők azután, hogy a kormány hatósági árat vezetett be PB-gázpalackok egyik, 11 és fél kilós fajtájára. A rezsibiztos Németh Szilárd jogszabály-módosítás ígért, de ebből eddig semmi sem valósult meg.

Ezt kérte számon a parlamentben az ellenzéki Berki Sándor. A Párbeszéd képviselője arról beszélt, hogy levelet írt az Energetikai Hivatalnak, amely azt válaszolta a politikusnak, hogy nincs ellátási kötelezettségük, csak akkor tudnak eljárni a trükköző forgalmazókkal szemben, ha az jogszabályváltozás lehetővé tenné azt.

Berki Sándor állítólag két levelet is kapott Palkovics László szakminisztertől ebben a kérdésben, mind a kétszer az állt benne, hogy a 11 és fél kilós palackokra a rezsicsökkentett ár érvényes.

Csakhogy, nem ez a kérdés - mondta felszólalásában a képviselő, hanem az, hogy miképpen tudják megállítani a kereskedők "trükközését".

Ezúttal Koncz Zsófia államtitkár válaszolt, aki nem tudta megmondani, lesz-e törvény annak érdekében, hogy lehessen kapni a rezsitámogatott, 11 és fél kilós gázpalackot. Válasza úgy hangzott:

a korábbi válaszomat nem tudom kiegészíteni,

a 11 és fél kilogrammos palackos PB-gáz továbbra is hatósági áras marad. Az államtitkár arra viszont kitért, hogy a kormány 2010 óta 1.000.000 munkahelyet hozott létre és jelentős mértékben leszorította a munkanélküliségi illetve a szegénységi rátát.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Az Iszlám Állam mellett ukrán katonai hírszerzést sejti a 137 ember halálát követelő múlt pénteki terrortámadás mögött Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt arról is, hogy folyamatosan erősödik az együttműködés Irán, Oroszország és Kína között, és részletesen szólt arról is, hogy miért fontos az izraeli miniszterelnöknek, hogy háborúzzon a gázai övezetben, és kik támogatják ebben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×