eur:
393.28
usd:
367.34
bux:
65939.26
2024. április 23. kedd Béla
Nyitókép: Nebih/YouTube

Gyomorforgató állapotok uralkodtak a Balaton-parti étteremben – videó

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) ellenőrei által feltárt hibák és hiányosságok, különösen az általános takarítatlanság, az étterem tevékenységének azonnali hatályú felfüggesztését, továbbá 790 kg élelmiszer forgalomból való kivonását indokolták.

Súlyos higiéniai hiányosságokat tártak fel a Nébih szakemberei egy Somogy megyei Balaton-parti vendéglátóipari egység helyszíni ellenőrzése során. Az étterem vizsgálatakor az ellenőrök megállapították, hogy annak gyakorlatilag minden helyiségében általános a takarítatlanság, nagy fokú a szennyezettség. Példaként említhető, hogy a főzőkonyha, a zöldségelőkészítő, a raktár, az áruátvevő és a gyros-előkészítő helyiség padozata zsíros, takarítatlan, oldalfalai szennyezettek voltak. Több helyen a technológiához nem kapcsolódó tárgyakat, eszközöket tároltak – olvasható a hatóság oldalán.

A fekete mosogató helyiségben a mosogató feletti mennyezetről pergett a vakolat, a hűtőkamrák teteje poros, a helyiség oldalfalai koszosak voltak. További problémát jelentett, hogy a hűtőterekben eltérő higiéniai megítélésű élelmiszereket, így földesárut, készételt és tejterméket tároltak együtt, kitéve őket a szennyeződés veszélyének. Mindezek mellett az ellenőrök csaknem 500 kilogramm jelöletlen, nem nyomon követhető fagyasztott gyroshúst és több mint 120 kilogramm jelöletlen, nem nyomon követhető fagyasztott birkahúst találtak az egységben.

A Nébih a fenti, súlyos élelmiszerbiztonsági kockázatot jelentő körülmények miatt az egység tevékenységét azonnali hatállyal felfüggesztette. A hatóság továbbá 28 tétel, mindösszesen 790,49 kg nem nyomon követhető, lejárt minőségmegőrzési/fogyaszthatósági idejű élelmiszert vont ki a forgalomból, illetve felhasználásukat, forgalomba hozatalukat megtiltotta.

A vendéglátóhely az élelmiszerhigiéniai és élelmiszerbiztonsági hiányosságok kijavítása után, a hatóság kedvező eredményű helyszíni szemléjét követően folytathatta tevékenységét. Az eljárás és a bírság megállapítása folyamatban van – teszik hozzá.

Az érintett vállalkozás adatai megtalálhatóak a jogsértés listán itt.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Újabb személyt vettek őrizetbe Németországban Kína javára végzett kémtevékenység gyanújával a karlsruhei szövetségi főügyész utasítására. Az eset különbözik a korábbi háromtól, ezúttal ugyanis egy parlamenti párt európai parlamenti képviselőjének legközelebbi munkatársáról van szó. Kína berlini nagykövetsége visszautasította a vádakat.

A lengyel álláspont egyértelmű: Oroszországnak stratégiai vereséget kell szenvednie Ukrajnában - szakértők az Arénában

A lengyelországi önkormányzati választások után mindkét politikai oldal győztesnek vallhatja magát – derült ki az InfoRádió Aréna című műsorában, amelynek Mitrovits Miklós történész és Dobrowiecki Péter, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője, két Lengyelország-szakértő volt a vendége. A beszélgetésben szó esett Donald Tusk Európa-politikájáról és Jaroslaw Kaczynski utódlásának kérdéséről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×