eur:
393.12
usd:
367.06
bux:
65939.26
2024. április 24. szerda György
Fürjes Balázs, a Miniszterelnökség Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkára nyitóelőadást tart Kormányzati politika a lakható Budapestért címmel a Portfolio Lakás Konferencia 2020 rendezvényen a New York Palace Budapest szállodában 2020. szeptember 10-én. A közlekedés, az otthonteremtés, valamint a minőségi zöld felületek létrehozása és gyarapítása, ezek lesznek a kulcsterületei a következő években is a kormányzati Budapest fejlesztésnek a fővárosiak érdeke és az emberek igényei alapján - mondta Fürjes Balázs.
Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Fürjes Balázs a „szalonbojkott” befejezésére szólította a Momentumot

A momentumos országgyűlési képviselő a parlamenti ellenzék tagjaként tisztelje meg a választóit azzal, hogy képviseletükben bemegy a munkahelyére és részt vesz az Országgyűlés alakuló ülésén – üzente Hajnal Miklósnak a közösségi oldalán Fürjes Balázs.

Mint arról az Infostart is beszámolt, hétfő délelőtt teszik le esküjüket a parlamentben azok az országgyűlési képviselők, akik mandátumot szereztek az április 3-i választásokon.

Az ellenzéki pártok között sokáig nem volt egyetértés abban a kérdésben, hogy részt vegyenek-e az alakuló ülésen, a Momentum leendő frakcióvezetője, Fekete-Győr András például egy ötpontos követelési listát is eljuttatott Kocsis Máténak, a Fidesz frakcióvezetőjének, melyben azt írták: csak ezek teljesülése mellett vesz részt. Az ellenzéki párt végül úgy döntött, hogy leteszi az esküt az ülésen, de annak érdemi részét bojkottálni fogja.

Fürjes Balázs kormánypárti politikus a fentiekre reagálandó hétfő reggel a közösségi oldalán arra kérte Hajnal Miklóst, hogy „ne legyen pártkatona, menjen szembe a Momentum egyre zavarosabb bojkottfelhívásával, egyéni képviselőként ne tagadja meg a budaiak képviseletét!” A választáson Budapest 3-as választókerületében a momentumos képviselővel szemben alulmaradó kormánypárti politikus szerint Hajnal Miklós „a teljes budai választókerületét képviseli”, ezért nem teheti meg, hogy távol marad az alakuló üléstől. „Akit a budaiak megtiszteltek bizalmukkal, az ne hagyja cserben Budát!” – fogalmazott.

Fürjes Balázs a posztjában felhívja arra a figyelmet, hogy „Hajnal Miklós a választások előtt egy szóval sem mondta a budaiaknak, hogy arra kéri bizalmukat, hogy ne képviselje őket az Országgyűlésben. Hogy majd sértődötten szabotálja a parlamenti munkát, ha ellenzékben maradnak. Erről nem volt szó, ezt elhallgatta. Ahogyan Gyurcsány Ferenc az adóemeléseket és megszorításokat 2006-ban. Ez így a választók becsapása és megtévesztése” – fejtette ki.

Fürjes Balázs posztjában a Momentum azon döntésére is reagált, miszerint az esküt leteszik a parlamentben, az alakuló ülés érdemi részét ugyanakkor bojkottálják. A kormánypárti politikus ezzel kapcsolatban úgy fogalmazott: „ Kérdés, hogy ezalatt a szalonbojkott alatt mit kell érteni? Talán beülnek a terembe, és a pad alatt csuriba teszik az ujjukat? Azzal a halált megvető bátorsággal, ahogyan összeálltak Gyurcsánnyal is?”

Mint ismert, a 199 képviselőből végül csak Hadházy Ákos döntött úgy, hogy nem megy el a parlament hétfői alakuló gyűlésére, esküjét később teszi le. Facebook-oldalán hétfőn azt is jelezte: „a parlament aranyozott falai helyett egy kis baranyai faluban, Kisvaszaron” tesz „alternatív” esküt.

Hadházy Ákos egyébként nem lesz tagja a Momentum frakciójának, alighanem függetlenként politizál majd az Országgyűlésben.

Címlapról ajánljuk
Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Kína javára végzett kémtevékenység gyanújával vettek őrizetbe egy embert a karlsruhei szövetségi főügyész utasítására. Az eset különbözik a korábbi háromtól, ezúttal ugyanis egy parlamenti párt európai parlamenti képviselőjének legközelebbi munkatársáról van szó. Kína berlini nagykövetsége visszautasította a vádakat.

A lengyel álláspont egyértelmű: Oroszországnak stratégiai vereséget kell szenvednie Ukrajnában - szakértők az Arénában

A lengyelországi önkormányzati választások után mindkét politikai oldal győztesnek vallhatja magát – derült ki az InfoRádió Aréna című műsorában, amelynek Mitrovits Miklós történész és Dobrowiecki Péter, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője, két Lengyelország-szakértő volt a vendége. A beszélgetésben szó esett Donald Tusk Európa-politikájáról és Jaroslaw Kaczynski utódlásának kérdéséről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Jelentési nagyüzem a tőzsdéken, a Teslára szegeződnek a szemek

Jelentési nagyüzem a tőzsdéken, a Teslára szegeződnek a szemek

Hangulatjavulással indult a hét a tőzsdéken, tegnap világszerte felpattantak a tőzsdék a korábbi hetekben tapasztalt esés után. A momentum a mai nap kitartott, Ázsiában nagyrészt emelkedtek a vezető részvényindex és Európában is határozott emelkedést lehet látni, valamint az USA-ban is folytatódott az erősödés. Közben felpörögtek az események mind makrogazdasági, mind gyorsjelentési fronton: itthon az MNB kamatdöntést tartott, és a nap folyamán sorban érkeztek a BMI adatok Európából és az Egyesült Államokból; közben a befektetők a vállalati gyorsjelentésekre figyelnek, a Spotify árfolyama például nagyot ugrott a vártnál jobb eredmények után, de a zárás után érkezik majd a Tesla is, amelyről még a jelentést megelőzően technikai elemzést készítettünk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×