INFORÁDIÓ
2022. június 30. csütörtök
Pál

fürjes balázs

hajnal miklós

országgyűlés

momentum

alakuló ülés

Fürjes Balázs, a Miniszterelnökség Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkára nyitóelőadást tart Kormányzati politika a lakható Budapestért címmel a Portfolio Lakás Konferencia 2020 rendezvényen a New York Palace Budapest szállodában 2020. szeptember 10-én. A közlekedés, az otthonteremtés, valamint a minőségi zöld felületek létrehozása és gyarapítása, ezek lesznek a kulcsterületei a következő években is a kormányzati Budapest fejlesztésnek a fővárosiak érdeke és az emberek igényei alapján - mondta Fürjes Balázs.

Fürjes Balázs a „szalonbojkott” befejezésére szólította a Momentumot

Infostart

A momentumos országgyűlési képviselő a parlamenti ellenzék tagjaként tisztelje meg a választóit azzal, hogy képviseletükben bemegy a munkahelyére és részt vesz az Országgyűlés alakuló ülésén – üzente Hajnal Miklósnak a közösségi oldalán Fürjes Balázs.

Mint arról az Infostart is beszámolt, hétfő délelőtt teszik le esküjüket a parlamentben azok az országgyűlési képviselők, akik mandátumot szereztek az április 3-i választásokon.

Az ellenzéki pártok között sokáig nem volt egyetértés abban a kérdésben, hogy részt vegyenek-e az alakuló ülésen, a Momentum leendő frakcióvezetője, Fekete-Győr András például egy ötpontos követelési listát is eljuttatott Kocsis Máténak, a Fidesz frakcióvezetőjének, melyben azt írták: csak ezek teljesülése mellett vesz részt. Az ellenzéki párt végül úgy döntött, hogy leteszi az esküt az ülésen, de annak érdemi részét bojkottálni fogja.

Fürjes Balázs kormánypárti politikus a fentiekre reagálandó hétfő reggel a közösségi oldalán arra kérte Hajnal Miklóst, hogy „ne legyen pártkatona, menjen szembe a Momentum egyre zavarosabb bojkottfelhívásával, egyéni képviselőként ne tagadja meg a budaiak képviseletét!” A választáson Budapest 3-as választókerületében a momentumos képviselővel szemben alulmaradó kormánypárti politikus szerint Hajnal Miklós „a teljes budai választókerületét képviseli”, ezért nem teheti meg, hogy távol marad az alakuló üléstől. „Akit a budaiak megtiszteltek bizalmukkal, az ne hagyja cserben Budát!” – fogalmazott.

Fürjes Balázs a posztjában felhívja arra a figyelmet, hogy „Hajnal Miklós a választások előtt egy szóval sem mondta a budaiaknak, hogy arra kéri bizalmukat, hogy ne képviselje őket az Országgyűlésben. Hogy majd sértődötten szabotálja a parlamenti munkát, ha ellenzékben maradnak. Erről nem volt szó, ezt elhallgatta. Ahogyan Gyurcsány Ferenc az adóemeléseket és megszorításokat 2006-ban. Ez így a választók becsapása és megtévesztése” – fejtette ki.

Fürjes Balázs posztjában a Momentum azon döntésére is reagált, miszerint az esküt leteszik a parlamentben, az alakuló ülés érdemi részét ugyanakkor bojkottálják. A kormánypárti politikus ezzel kapcsolatban úgy fogalmazott: „ Kérdés, hogy ezalatt a szalonbojkott alatt mit kell érteni? Talán beülnek a terembe, és a pad alatt csuriba teszik az ujjukat? Azzal a halált megvető bátorsággal, ahogyan összeálltak Gyurcsánnyal is?”

Mint ismert, a 199 képviselőből végül csak Hadházy Ákos döntött úgy, hogy nem megy el a parlament hétfői alakuló gyűlésére, esküjét később teszi le. Facebook-oldalán hétfőn azt is jelezte: „a parlament aranyozott falai helyett egy kis baranyai faluban, Kisvaszaron” tesz „alternatív” esküt.

Hadházy Ákos egyébként nem lesz tagja a Momentum frakciójának, alighanem függetlenként politizál majd az Országgyűlésben.

Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018