eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Nyitókép: Pixabay

Gázszállítások - Magyarország már készül a következő fűtési szezonra

Hat irányból tud az ország jelenleg földgázt fogadni.

Zavartalan Magyarország földgázellátása, az országba továbbra is a megszokott rendben érkezik földgáz, a hazai tárolókban 1,24 milliárd köbméter földgáz van - közölte a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH). Megjegyezték, a hivatal folyamatosan figyelemmel kíséri az Európába irányuló földgáz-szállításokkal kapcsolatos fejleményeket, és naprakész információkkal rendelkeznek a Magyarországra irányuló gázforgalom adatairól.

Magyarország ellátása továbbra is zavartalan, a földgáz a szokásos üzletmenetnek megfelelően - több irányból - érkezik. A határkeresztező vezetékek jelenleg is teljes kapacitással rendelkezésre állnak, így Magyarország Szlovákia, Ausztria, Horvátország, Szerbia, Románia és Ukrajna irányából is tud földgázt importálni. A megkötött szerződések teljesítése folyamatos, a hazai piac megfelelően működik, esetleges fennakadásról, ellátási zavarról nem érkezett információ az iparági szereplők részéről - áll a közleményben.

A hazai földgázellátás biztonságát jelenleg teljes mértékben garantálják a megkötött hosszú távú kereskedelmi szerződések. A folyamatos ellátáshoz ezen felül rendelkezésre állnak a tárolói készletek, a belföldön kitermelt mennyiségek, a Horvátországon keresztül beszállított LNG-források, valamint a nyugati irányból érkező földgázbeszállítások is.

Áprilisban elindult a felkészülés a következő fűtési szezonra

A kereskedők megkezdték a tárolók feltöltését, folyamatban van a MEKH által az egyetemes szolgáltató számára kötelezően előírt 1,87 milliárd köbméter földgáz betárolása is - közölte a szervezet.

A jogszabályok alapján 1,2 milliárd köbméterre emelkedik a biztonsági földgázkészlet mennyisége is: azaz a jelenleg rendelkezésre álló 900 millió köbméter mellé további 300 millió köbméter földgáz betárolása lesz kötelező október 1-jéig.

A hazai tárolókban jelenleg 1,24 milliárd köbméter földgáz van, 19,64 százalékos a töltöttség - közölte a MEKH.

Címlapról ajánljuk
Különleges kéktúrás kiállítása nyílt Burger Barnának

Különleges kéktúrás kiállítása nyílt Burger Barnának

Október 31-ig tekinthető meg a Magyar Természettudományi Múzeumban a Kékvándor című kiállítás, amely a 2017-ben elhunyt Burger Barna fotográfus kéktúrás fotóit mutatja be. A tárlat kurátora, Csizek Gabriella az InfoRádióban elmondta: összesen tizenkét tájegységen keresztül ismerhetjük meg az Országos Kéktúra teljes útvonalát, miközben a fotóművész egyedi látásmódjának köszönhetően a ráismerés szépségével tárulnak elénk gyöngyőrű tájak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×