eur:
394.33
usd:
370.58
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
Áder János köztársasági elnök beszédet mond a Kossuth- és Széchenyi-díjak, valamint a Magyar Érdemrend kitüntetéseinek átadásán az Országház kupolacsarnokában 2021. augusztus 20-án. A koronavírus-járvány miatt az állami kitüntetéseket idén március 15., az 1848-49-es forradalom és szabadságharc évfordulója helyett az államalapítás ünnepén adják át.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Kegyelmet kapott a diákjait és kollégáit védő pécsi tanár

A köztársasági elnöki eljárási kegyelem miatt az iskolának sem kell megválnia a pedagógustól.

Eljárási kegyelemben részesítette Áder János köztarsági elnök Jancsula Dezső pécsi történelemtanárt, amivel a korábban indult bírósági eljárás, valamint a pénzbüntetésről szóló határozat is megszűnt – számolt be a Baranya megyei hírportál. A kegyelem miatt az iskolának sem kell megválnia a pedagógustól.

Kővári János, az Összefogás Pécsért Egyesület (ÖPE) elnöke elmondta, hogy az eset kirobbanása után a hasonlók elkerülése érdekében összeállítottak egy szakmai anyagot, amelyet a kormányzathoz is eljuttattak.

A történelemtanárt korábban azért marasztalták el, mert megpróbálta megvédeni kollégáit és diákjait néhány agresszív tizenévessel szemben – idézi fel az Index hozzátéve, hogy a bíróság később 170 ezer forint pénzbüntetésre ítélte Jancsula Dezsőt, de a pedagógus fellebbezett az ítélet ellen. Ügyvédje még tavaly decemberben nyújtott be kegyelmi kérvényt Áder János köztársasági elnöknek.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
Izrael megtámadta Iránt - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Izrael megtámadta Iránt - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Péntekre virradóra megtörtént Izrael válaszcsapása Irán ellen, ennek hatására komoly esést láthattunk az Ázsiai piacokon, és kilőttek a nemesfémek, valamint az olaj is. Ezt követően az európai és amerikai tőzsdéken ugyan a kezdeti aggodalmakat követően nagyobb esés volt várható, a nyitásra azonban jelentősen javult a hangulat. Alapvetően az egész héten rossz hangulat uralkodik a világ tőzsdéin, az izraeli válaszcsapást már beárazták egy bizonyos mértékig a piacok.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×