eur:
378.63
usd:
348.02
bux:
58010.99
2023. december 2. szombat Melinda, Vivien
Nyomásmérő órák a Magyar Földgáztároló Zrt. hajdúszoboszlói telephelyén 2020. január 8-án. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) tájékoztatása szerint 98,5 százalék a belföldi gáztárolók töltöttsége, külföldről a kereskedelmi megállapodásoknak megfelelően érkezik a földgáz Magyarországra, így a földgázellátás biztosított a téli hónapokra, a lakosság és a közfeladatok ellátásához szükséges mennyiség egyaránt rendelkezésre áll.
Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Rendeletben tiltotta meg a gázszolgáltatás felmondását a kormány

Több várost is fenyegetett, hogy a mainál jóval kedvezőbb áron korábban megkötött szerződéséből kilép a szolgáltató.

„A földgázkereskedelmi engedélyes közszolgáltatóval, közfeladatot ellátó jogi személlyel vagy távhőtermelővel kötött földgáz-kereskedelmi szerződését 2022. április 15. napjáig a közszolgáltató, a közfeladatot ellátó jogi személy vagy távhőtermelő hátrányára egyoldalúan nem módosíthatja, és nem mondhatja fel” – áll a Magyar Közlöny legfrissebb számában.

Az Orbán Viktor kormányfő által ellenjegyzett rendelet a kihirdetését követő napon lép életbe. A kihirdetés szerda este megtörtént, tehát már nem mondható fel gázszolgáltatás. A rendelet a koronavírus-világjárvány elleni védekezésről szóló 2021. évi I. törvény hatályvesztéséig lesz életben – derül ki szövegből.

A rendelkezésnek azért van kiemelt jelentősége, mert több önkormányzatot fenyegetett az, hogy a gázszolgáltató egyoldalúan felmondja a szerződését, és a földgázár növekedése miatt a korábban megállapodott árnál jóval drágábban találhat csak új szolgáltatót a város a távhőszolgáltatáshoz.

Győr is ilyen szorult helyzetbe került azzal, hogy a szolgáltató a város szerint jogellenesen felmondta a szerződést. A rezsicsökkentés miatt a felhasználóra nem terhelhető a magasabb ár, márpedig a kapott új győri ajánlat milliárdokkal nagyobb összegről szól, mint az előre leszerződött.

Címlapról ajánljuk
Nyilatkozatok - Nem lenne meglepetés a továbbjutásunk
Labdarúgás, Eb-2024 - sorsolás után

Nyilatkozatok - "Nem lenne meglepetés a továbbjutásunk"

A magyar labdarúgó-válogatott Eb-kijutásban kulcsszerepet vállaló kapusa amondó, nem gyilkos a szombati, hamburgi sorsoláson kialakult német, magyar, skót, svájci csoport a 2024-es labdarúgó-Eb-re. Nagy Ádám szerint "abszolút van keresnivalónk", de nem szabad elkiabálni semmit. Marco Rossi szerint Svájc, Skócia és Magyarország hármasa közül bármelyik bármelyiket megverheti a továbbjutó helyekért zajló küzdelemben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.12.04. hétfő, 18:00
Nagy Márton
gazdaságfejlesztési miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×