INFORÁDIÓ
2021. november 27. szombat
Virgil

mnb

magyar nemzeti bank

székhely

 A Magyar Nemzeti Bank Szabadság téri épületének nyugati homlokzata. Alpár Ignác tervei szerint épült (eredetileg az Osztrák-Magyar Bank budapesti fiókintézetének) eklektikus stílusban. Elkészült 1905-ben.  MTI/Bizományosi: Jászai Csaba  *************************** Kedves Felhasználó!

Költözik a Magyar Nemzeti Bank

Infostart / MTI

A Szabadság téri épületet felújítják.

Módosították a jegybank székhelyét, miután a Magyar Nemzeti Bank Szabadság téri székházát felújítják.

Az MNB a honlapján közölte: a Magyar Állam - mint a Magyar Nemzeti Bank részvénytulajdonosa - nevében a tulajdonosi jogok gyakorlására jogosult pénzügyminiszter részvényesi határozatban rendelkezett arról, hogy a jegybank alapító okiratában az MNB székhelye 2021. november 1-től a 1013 Budapest, Krisztina körút 55. cím alatt található.

A jegybank májusban közölte, hogy megkezdte Szabadság téri székházának teljes rekonstrukcióját,

az 1905-ben átadott műemléki épület felújításának költsége 54 milliárd forint.

A kívül-belül megújuló, eredeti fényét visszanyerő műemléképület ünnepélyes átadását a jegybank vezetése az intézmény 1924-es alapításának századik évfordulójára tervezi.

A rekonstrukció - amely nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű beruházás - alatt az MNB zavartalanul ellátja feladatait, a Szabadság téri épület teljes állománya az átmeneti időszakban a Krisztina körút 55. szám alatti irodaházban folytatja munkáját.

A korábbi tájékoztatás szerint az épület felújításának költségét a jegybank az évek óta nyereséges gazdálkodásából fedezi. A munkálatok az önálló magyar jegybank 1924. június 24-i alapításának centenáriumához igazodva és Popovics Sándor - a Magyar Nemzeti Bank első elnökének - munkássága előtt tisztelegve a Raw Development Kft.-vel kötött generálkivitelezői szerződés értelmében 2024-ben fejeződnek be.

Nyitókép: MTI/Bizományosi: Jászai Csaba
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018