INFORÁDIÓ 
2020. március 28. szombat
Gedeon, Johanna

mnb

2020.03.26. 06:04

Bármikor kérhető a törlesztés szüneteltetése – íme a moratórium részletei

Kedd éjszaka megjelent a Magyar Közlönyben a rendelet a hiteltörlesztési moratórium részletszabályairól. Ezek lényege, hogy a moratórium idején nem számítható fel kamatos kamat, a futamidő pedig úgy hosszabbodik meg, hogy ezalatt az idő alatt nem változik a törlesztőrészlet nagysága. A törlesztés szüneteltetése a moratórium alatt bármikor kérhető – mondta az InfoRádiónak a Magyar Nemzeti Bank igazgatója.
2020.03.25. 11:42

Tömegek jelezték, hogy folytatnák a törlesztést

Egy hét alatt több ezer ügyfél jelezte már a bankoknál, hogy a moratórium ellenére - tartva a meg nem fizetett összeg feltőkésítésétől - az eredeti rend szerint fizetné a törlesztőrészleteit. A március 25-től hatályos jogszabály szerint azonban ettől nem kell tartaniuk, ez idő alatt nem számíthatnak fel kamatos kamatot a bankok.
2020.03.25. 07:25

Koronavírus - így számol a jegybank

Ha nyár végéig, ősz elejéig kitolódik a járvány, akkor kockázati pályáról beszélhetünk a magyar gazdaságban - mondta a Magyar Nemzeti Bank alelnöke a kamatdöntés után. Nagy Márton azt mondta, hogy a jegybank minden eszközzel támogatja azt, hogy Magyarország a lehető leghamarabb kilábaljon a koronavírus-járvány okozta válságból.
2020.03.24. 16:21

Új eszközöket vet be a jegybank

A Magyar Nemzeti Bank, miután nem változtatott az alapkamaton, a pénzügyi piaci feszültségek enyhítése érdekében további likviditásbővítő intézkedésekről döntött.
2020.03.24. 14:02

Döntött az MNB az alapkamatról

Nem változtatott a jegybanki alapkamat 0,9 százalékos szintjén kedden a monetáris tanács, és a kamatfolyosót is változatlanul hagyta.
2020.03.23. 17:36

Az MNB fontos üzenete a moratóriumról

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) olyan megoldásokat vár el a pénzügyi intézményektől, amelyekkel a fizetési haladék után - az elhalasztott törlesztések miatt - nem emelkedik az adósok törlesztőrészlete az eredetihez viszonyítva - közölte a jegybank.
2020.03.23. 17:00

Elemző: akár az "atomfegyvert" is bevetheti a Magyar Nemzeti Bank

Vagyis azt, hogy a jegybank - ahogy azt például a lengyelek is tették - állampapírt vásárol a másodpiacon, hogy növelje a bankrendszer likviditását és leszorítsa a hozamokat - mondta az InfoRádiónak Beke Károly, a Portfolio elemzője a monetáris tanács keddi ülésén várható eseményekről. Az alapkamat változtatására ugyanakkor nem számítanak az elemzők.
2020.03.18. 14:28

Jókora büntetést kapott az Est Média

Tavalyi tőzsdei szabálytalanságok - piaci manipuláció és bennfentes információ helytelen kezelése - miatt összesen 125 millió forintnyi bírságot szabott ki a Magyar Nemzeti Bank a Delta Technolgies Nyrt.-re.
2020.03.16. 15:25

Törlesztési moratóriumot javasol az MNB

A jegybank több intézkedést hozott annak érdekében, hogy támogassa a koronavírus-járvány miatt nehéz helyzetbe került, illetve potenciálisan nehézségekkel szembesülő vállalatokat.
2020.03.14. 13:47

Koronavírus - Csak óvatosan, sokasodnak az átverések az interneten

A Magyar Nemzeti Bank tájékoztatása szerint az elmúlt időszakban megsokasodtak az adathalász levelek a koronavírus-járványra hivatkozva. Emellett egyre több az olyan weboldal is, amelyek egészségügyi termékeket, fertőtlenítőszert vagy szájmaszkot kínálnak, valójában viszont csak bánkártya-adatokat akarnak megszerezni a csalók – hívta föl a figyelmet Binder István, az MNB felügyeleti szóvivője.
2020.03.11. 19:34

A MNB visszavonta két pénzügyi vállalkozás engedélyét is

Szigorúan fellép a Magyar Nemzeti Bank azokkal a pénzügyi vállalkozásokkal szemben, amelyek nem küldik be adataikat az MNB-nek - mondta az InfoRádiónak Binder István, a Jegybank felügyeleti szóvivője. Tavaly negyedévente átlagosan 45 olyan, bankcsoporthoz nem tartozó pénzügyi vállalkozás működött Magyarországon, amely elmulasztotta az adatküldést vagy késlekedett ezzel.
2020.03.06. 21:50

Megint megijesztette az ügyfeleket a Revolut

Újabb, a számlán nyilvántartott összegek eltűnésével kapcsolatos problémáról számoltak be a fintech cég ügyfelei. Ezúttal a tőzsdei kereskedésre alkalmas számlával volt gond. Reggelre azonban elhárították a hibát.
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018