INFORÁDIÓ
2021. április 20. kedd
Tivadar

mnb

2021.04.13. 11:56

MNB: az adósságráta újra csökkenő pályára állhat

A járvány negatív hatásai ellenére javultak a magyar gazdaság külső egyensúlyi mutatói tavaly - mondta Koroknai Péter, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) főosztályvezetője a jegybank legfrissebb Fizetési mérleg jelentését ismertetve.
2021.04.08. 09:49

MNB: az oltási program a magyar járványkezelés sikerességének kulcsa

Az MNB Járványkezelési Versenyképességi Mutatójának 2021. márciusi eredményei alapján a régiós országok közül továbbra is Magyarország teljesít a legjobban, míg az uniós országok rangsorában hazánk a 8. helyen áll. A magyar eredményt javítja az oltási program felgyorsítása, ugyanakkor a harmadik hullám kedvezőtlen hatásai már érződnek az egészségügyi és a munkaerő-piaci mutatókon – derül ki a jegybank munkatársának, Asztalos Péternek a vendégcikkéból.
2021.04.01. 12:50

Karbonsemleges lesz az MNB

A jegybank a teljes működésének szén-dioxid-terhelését élőhely-helyreállítási ökológiai beruházással kívánja kompenzálni a WWF Magyarország természetvédelmi civil szervezettel karöltve.
2021.04.01. 10:29

Az MNB is megszólalt az SMS-es csalások ügyében

A jegybank folyamatosan egyeztet a bankpiaci szereplőkkel és a kiberbiztonsági intézményekkel a legújabb adathalász támadássorozat miatt. A „csomagküldésről” értesítő SMS kémprogramjának óvatlan letöltése esetén az ügyfelek bankjuk azonnali értesítésével, mobil/internetbanki belépési kódjaik megváltoztatásával, s számlatörténetük áttekintésével védekezhetnek. Tényleges támadásnál szükség lehet a bankszámla zárolására, a mobiltelefon gyári állapotának visszaállítására és rendőrségi feljelentésre is.
2021.03.13. 09:15

Nincs jó formában a magyar bankrendszer

A belföldi bankrendszer a konjunktúra kismértékű romlását tapasztalta 2020 második felében, de jelentős részük az idén már javulást vár – közölte a Magyar Nemzeti Bank (MNB) konjunktúrafelmérésének eredményei alapján.
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018