INFORÁDIÓ
2022. december 2. péntek
Melinda, Vivien

mnb

2022.12.01. 10:00

MNB: több öntözéssel a mezőgazdasági károk ötöde elkerülhető

Az ideihez hasonló történelmi aszály évtizedeken belül az új normává válhat a gyorsuló klímaváltozás korában. Becslések szerint öntözésfejlesztéssel az ez évi, akár 1000 milliárd forintnyi mezőgazdasági károk ötöde elkerülhető lett volna. Ennél is jobb lehetne a helyzet, de ehhez erőfeszítéseket kell tenni a vízvisszatartásért, a talajok feljavítására és a nemesítésre – írja vendégcikkében Kruppa Márton és Varga Viktor, a Magyar Nemzeti Bank két munkatársa.
2022.11.25. 07:48

Odacsapott az MNB az egyik biztosítónak az ügyfelek védelmében

Az MNB 30 millió forint bírságot szabott ki a Magyar Posta Biztosítóra, egyebek közt a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítások nyilvántartási rendszerében, az informatikai biztonság terén, a kiszervezésekben, a kárrendezésben, illetve az ügyféltájékoztatásban felmerült hiányosságok miatt - közölte a Magyar Nemzeti Bank.
2022.11.23. 12:40

Az MNB-ről folyt a vita az Országgyűlésben

A Magyar Nemzeti Bankról szóló törvény módosítására készül a kormánytöbbség. Az ellenzék leginkább a jegybankelnök újabb fizetésemelését bírálta a parlamenti vitában.
2022.11.21. 09:40

Kedden kamatdöntő ülés jön: mit vár a piac?

Kedden ismét összeül a Monetáris Tanács, hogy határozzon a kamatkondíciókról, de most elsősorban a döntést követő kommunikációra, a közleményre és az esetleges háttérbeszélgetésre lesz érdemes figyelni.
2022.11.17. 17:26

Kandrács Csaba elmagyarázta, miért változik az MNB-elnök helyettesítési rendje

Pusztán technikai jellegű az a változtatás, amely szerint a csütörtöktől a Magyar Nemzeti Bank elnökét a rendeletek kiadásában első helyettesként Virág Barnabás alelnök helyettesíti – mondta az InfoRádió Aréna című műsorában az MNB pénzügyi szervezetek felügyeletéért és fogyasztóvédelemért felelős alelnöke.
2022.11.15. 09:57

Már a mesterséges intelligencia is segít a pénzmosók elleni harcban

A pénzügyi intézmények immár szerződéskötés előtt ügyfélprofil felállításával szűrhetik ki a gyanúsnak minősülő cégeket. A szokatlan tranzakciós mintázatokra vagy éppen az eladdig „alvónak” látszó cégek hirtelen aktivizálódására pedig az automatizált monitoring eszközével (is) felfigyelhetnek ezentúl a bankok vagy a befektetési vállalkozások. Bár mindez adatvédelmi vagy felelősségi kérdéseket is felvet, a cél egyértelmű: a tisztességes ügyfelek és az egész piac biztonsága – írja vendégcikkében Zámbó Gyula, a Magyar Nemzeti Bank Pénzmosás vizsgálati főosztályának munkatársa.
2022.11.12. 15:10

Nyári lakáspiaci kép: egy csúcson túl, még konszolidáció előtt

A magyar lakáspiacon már tapinthatók a hangulatváltozás jelei. A fővárosban az egy évvel korábbihoz képest 15 százalékkal került többe a lakások fajlagos ára, de a vidéki városokban még inkább emelkedtek az árak – derül ki az OTP Ingatlanpont közleményéből.
×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018